Einde van een tijdperk nadert: 'Bayern breekt met Boateng'

Reacties

Bayern München heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar alles wijst erop dat Jérôme Boateng bezig is aan zijn laatste weken bij de club. BILD en Kicker pakken maandagavond uit met het nieuws dat het aflopende contract van de clubicoon niet verlengd zal gaan worden.

Einde van een tijdperk nadert: 'Bayern breekt met Boateng'
© Pro Shots

Volgens de berichtgeving heeft de raad van betstuur van Bayern besloten om de samenwerking met Boateng na tien jaar te beëindigen. De zaakwaarnemer van de verdediger zou al op de hoogte zijn gebracht van de beslissing, zodat hij op zoek kan gaan naar iets nieuws voor zijn cliënt. Vanuit Engeland zou er de nodige belangstelling zijn voor de 76-voudig Duits international.

Boateng kwam in 2011 binnen bij Bayern, dat de verdediger destijds overnam van Manchester City. Hij speelde tot dusver 354 wedstrijden voor de club en won zowel in 2013 als in 2020 de treble. Met de Duitse nationale ploeg werd hij in 2014 wereldkampioen.

Bayern heeft zich voor komend seizoen al verzekerd van de komst van Dayot Upamecano, die wordt overgenomen van RB Leipzig. Hij zal dus binnenkomen als de opvolger van Boateng. Het nieuws komt twee dagen voor de Champions League-kraker van Bayern tegen Paris Saint-Germain. Vorig seizoen troffen deze clubs elkaar nog in de finale van het miljardenbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.