Bayern verovert ook wereldtitel en completeert historische 'sextuple'

Reacties

Bayern München is donderdagavond de tweede ploeg in de historie geworden die de sextuple op zijn naam schrijft. De winnaar van de Champions League van vorig seizoen rekende in de finale van het WK voor clubs af met het Mexicaanse Tigres.

Bayern verovert ook wereldtitel en completeert historische 'sextuple'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 0
Tigres UANL
Tigres UANL

Bayern was de torenhoge favoriet tegen Tigres, dat in de halve finale verrassend Palmeiras (de kampioen van Zuid-Amerika) versloeg. Zonder Thomas Müller (corona) en Jérôme Boateng (privé-omstandigheden) had de ploeg van Hansi Flick echter moeite om het overwicht uit te drukken in de score.

Kansen waren er wel, maar gevaarlijke schoten van Serge Gnabry en Leroy Sané misten net het doel. En toen Joshua Kimmich in de twintigste minuut van een meter of twintig wel raak schoot, werd de goal met hulp van de VAR uiteindelijk afgekeurd. Robert Lewandowski bleek hinderlijk buitenspel te staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat scenario leek zich na een uur te herhalen toen Benjamin Pavard de bal in het lege doel schoot, nadat Lewandowski nog tegen de uitkomende doelman Nahuel Guzmán had aangekopt. Dit keer oordeelde de VAR dat de treffer wel geldig was en kon Bayern de wereldtitel ruiken.

Kort na zijn doelpunt kreeg Pavard de bal in het eigen strafschopgebied ongelukkig tegen zijn arm aan. Omdat er totaal geen opzet in het spel was, ging de bal niet op de stip. Verder was Tigres, met André-Pierre Gignac in de punt van de aanval, nauwelijks in staat Manuel Neuer in de problemen te brengen.

In de slotfase hing eerder de 2-0 nog in de lucht, maar invaller Corentin Tolisso raakte de paal en even later was Guzmán net op tijd terug op zijn lijn om Kimmich van scoren te houden. Het deed weinig af aan de wereldtitel van Bayern, dat na de treble van vorig seizoen nu zes prijzen in korte tijd heeft gepakt.

Sextuple
Na de landstitel, de Duitse beker en de Champions League volgden dit seizoen immers de Duitse en de Europese Super Cup. Nu ook het WK voor clubs een prooi is voor de mannen van Flick, is het na het Barcelona van Pep Guardiola (2008/09) de tweede club die sextuple wint. Een historische prestatie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.