Gignac helpt Tigres aan historische WK-finale na cruciaal besluit Makkelie

Tigres staat in de finale van het WK van clubteams. De Mexicaanse club won in de halve finale van Palmeiras en is de eerste club uit de CONCACAF die zich plaatst voor de eindstrijd. Wie anders dan André-Pierre Gignac werd de matchwinner in Qatar.

Palmeiras
Palmeiras
0 - 1
Tigres UANL
Tigres UANL

Gignac had met Tigres zijn zinnen gezet op een finaleplaats, waarin Bayern München of Al Ahly de tegenstander is. De winnaar van de CONCACAF Champions League van vorig jaar rekende eerder al af (2-1) met Ulsan Hyundai, de club van verdediger Dave Bulthuis. Gignac maakte toen beide goals.

Ook tegen Palmeiras werd Gignac de gevierde man. De Franse aanvaller, inmiddels 35 jaar, speelt sinds 2015 in Mexico en scoorde al meer dan 140 keer voor Tigres. Toen hij tien minuten na rust mocht aanleggen voor een strafschop ging het niet mis. Die penalty werd gegeven door scheidsrechter Danny Makkelie, die zag dat Luan Garcia een overtreding maakte. Gignac schoot vervolgens via de vingertoppen van keeper Weverton raak.

De beslissing van Makkelie om een penalty toe te kennen bleek cruciaal, want er werd verder niet meer gescoord in de halve finale tussen Tigres en Palmeiras. Zo bereikten de Mexicanen de eindstrijd. Verschillende clubs uit Zuid-Amerika lukten dat eerder. Nog nooit slaagde een club uit de CONCACAF, de voetbalbond van Noord- en Centraal-Amerika, erin. Tot nu.