Bulthuis ziet doelpuntenmachine toeslaan en is al klaar op WK voor clubs

Reacties

Het mooie avontuur van Dave Bulthuis tijdens het WK voor clubs in Qatar is uitgelopen op een teleurstelling. De voormalig verdediger van FC Utrecht en SC Heerenveen werd met Ulsan Hyundai al na de eerste wedstrijd uitgeschakeld door UANL Tigres: 2-1.

Bulthuis ziet doelpuntenmachine toeslaan en is al klaar op WK voor clubs
© Pro Shots

Bulthuis speelde de hele wedstrijd tegen de Mexicaanse club, winnaar van de CONCACAF Champions League. Ulsan Hyundai had met Bulthuis als basisspeler eind vorig jaar de Aziatische variant van de Champions League gewonnen en mocht zich zo op het prestigieuze eindtoernooi in Qatar melden.

Daar ging het dus al snel mis voor Bulthuis en zijn teamgenoten. Ulsan Hyundai kwam nog wel op voorsprong, maar topschutter André-Pierre Gignac maakte het verschil voor de Tigres. De Fransman scoort al jaren aan de lopende band in Mexico en was met twee doelpunten in de eerste helft verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ulsan Hyundai.

De Zuid-Koreaanse club mag nog één keer schitteren op het WK voor clubs, in de verliezersronde. Op 7 februari speelt Ulsan Hyundai tegen de verliezer van de wedstrijd Al-Duhail – Al-Ahly.

Namens Europa speelt Champions League-winnaar Bayern München op het WK voor clubs, de Duitsers stromen pas in de halve finale in. In 2012 was het voor het laatst dat een niet-Europese club de eindzege pakte op het WK, Corinthians versloeg toentertijd Chelsea met 1-0 in de eindstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.