Bulthuis wint Aziatische Champions League: 'Droom wordt werkelijkheid'

Reacties

Dave Bulthuis heeft een geweldige dag achter de rug. De Nederlandse verdediger won deze zaterdag met zijn Zuid-Koreaanse werkgever Ulsan Hyundai FC de Aziatische Champions League, door in de finale met 1-2 te winnen van Persepolis uit Iran. 'Een droom wordt werkelijkheid', jubelt Bulthuis op zijn Instagram-pagina.

Bulthuis wint Aziatische Champions League: 'Droom wordt werkelijkheid'
© Pro Shots

De dertigjarige Bulthuis vertrok in januari vorig jaar bij SC Heerenveen voor een avontuur bij Ulsan Hyundai, waar hij een gewaardeerde basisspeler is. Ook in de Champions League-finale van zaterdag deed de verdediger van begin tot eind mee. Hij kon niet voorkomen dat Ulsan kort voor rust op achterstand kwam, maar door twee goals van Junior Negao werden de rollen omgedraaid: 1-2.

Voor Ulsan Hyundai, de kampioen van Zuid-Korea en tevens de werkgever van voormalig ADO- en AZ-spits Bjørn Johnsen, betekent dit de tweede eindzege in de Aziatische Champions League. De club was acht jaar geleden ook al eens de beste van Azië. Bulthuis is de eerste Nederlandse speler die het toernooi weet te winnen en mag zich met zijn ploeg nu verheugen op deelname aan het WK voor clubs. Dit toernooi, waar namens Europa Bayern München aan deelneemt, wordt in februari 2021 afgewerkt in Qatar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.