Veelvraat Lewandowski schiet Bayern München naar WK-finale

Reacties

Bayern München heeft zich maandagavond ten koste van Al Ahly geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. Zoals zo vaak maakte Robert Lewandowksi het verschil.

Veelvraat Lewandowski schiet Bayern München naar WK-finale
© Pro Shots
Al Ahly
Al Ahly
0 - 2
Bayern München
Bayern München

De wedstrijd in Qatar was er één tussen de winnaar van de Afrikaanse en Europese variant van de Champions League. Al Ahly rekende in de kwartfinale af met Al Duhail, Bayern mocht die ronde overslaan en speelde zodoende maandag zijn eerste duel op het WK voor clubs. De Duiters kenden overigens geen soepele voorbereiding op de wedstrijd, de selectie had tot grote woede van de clubleiding zeven uur vertraging bij de vlucht naar Qatar.

Toch had Bayern slechts een kwartier nodig om de score te openen tegen Al Ahly. Na een lage voorzet van Kingsley Coman legde Serge Gnabry de bal terug op Lewandowski, die rustig bleef en de score opende: 0-1. Voor de Pool was het zijn eerste doelpunt op het WK voor clubs, toen Bayern zich in 2013 voor het eerst tot wereldkampioen kroonde, speelde Lewandowski immers nog voor Borussia Dortmund.

Door die vroege goal van Lewandowski leek Bayern een eenvoudige avond tegemoet te gaan, maar de ploeg van Flick ging te laconiek met de mogelijkheden om en dus hield Al Ahly lange tijd dapper stand. Het lukte de Egyptenaren echter niet om Manuel Neuer te passeren. Vijf minuten voor tijd zorgde Lewandowski vervolgens voor de beslissing. Hij kopte van dichtbij raak uit een voorzet van Leroy Sané. Het was de 29ste goal van de Pool in 27 wedstrijden dit seizoen.

Bayern kwalificeerde zich zo voor de finale. Komende donderdag neemt de Duitse recordkampioen het op tegen Tigres. De Mexicanen bereikten de eindstrijd door zeges op Ulsan Hyundai FC en Palmeiras.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.