Veelvraat Aké is de marathonman van de Premier League

Reacties

Met dertig wedstrijden in de komende negen dagen is uitrusten er niet bij voor de sterren in het Engelse voetbal. En als er iemand is die reden tot klagen heeft over de belasting in enkel de Premier League, dan is het wel Nathan Aké.

Veelvraat Aké is de marathonman van de Premier League

Op Boxing Day staat de negentiende speelronde van de Premier League op het programma. Er zijn dit seizoen nog maar tien veldspelers die nog geen minuut gemist hebben op het hoogste niveau in Engeland. Aké behoort tot dat selecte gezelschap.

De Oranje-international neemt het woensdag met AFC Bournemouth op Wembley op tegen Tottenham Hotspur. Toevalligerwijs wordt Aké ook al maanden in verband gebracht met Spurs, zoals veel spelers van The Cherries gelinkt worden aan grotere clubs. De ploeg van manager Eddie Howe presteert uitstekend en Aké is naast clubtopscorer Callum Wilson en buitenspelers Ryan Fraser en David Brooks een van de spelers die vrijwel wekelijks opvalt bij de nummer acht van Engeland.

Bekijk via onderstaande link het volledige programma op Boxing Day

Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
5 - 0
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Door blessureproblemen speelde Aké onlangs in de League Cup-wedstrijd tegen Chelsea nog op het middenveld, terwijl hij normaal niet weg te denken is uit het hart van de defensie van Bournemouth. De Nederlander vertelde toen na afloop tegen The Daily Echo wel degelijk toekomst voor zichzelf te zien centraal op het middenveld. 'Ja, waarom niet? Ik kan nog veel leren op die positie, maar daar sta ik voor open. Als de manager me daar nodig heeft, dan kan hij me daar natuurlijk gebruiken.'

De toptien van veldspelers met de meeste speelminuten in de Premier League wordt gedomineerd door verdedigers. Overigens komt Virgil van Dijk met 1585 speelminuten ook in de buurt van een topklassering. De Liverpool-verdediger viel in september alleen geblesseerd uit in de thuiswedstrijd tegen Southampton.

Speler Club Speelminuten
Ben Mee Burnley 1620
Abdoulaye Doucouré Watford 1620
Bruno Ecuele Manga Cardiff City 1620
Nathan Aké AFC Bournemouth 1620
César Azpilicueta Chelsea 1620
Luka Milivojevic Crystal Palace 1620
Mamadou Sakho Crystal Palace 1620
Steve Cook AFC Bournemouth 1620
Willy Boly Wolverhampton Wanderers 1620
Conor Coady Wolverhampton Wanderers 1620

VI PRO sprak met verschillende specialisten over de gevolgen van deze extreem drukke periode voor de Engelse clubs. Hoort de traditie van een bomvol winterspeelschema nog wel thuis in het moderne topvoetbal? Lees hier het achtergrondverhaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.