Veelbesproken Son gebruikt heldenrol tegen Rode Ster voor nieuw excuus

Reacties

Tottenham Hotspur heeft woensdag een grote stap gezet richting overwintering in de Champions League. De veelbesproken Heung-Min Son eiste een hoofdrol op in de met ruime cijfers gewonnen uitwedstrijd in Groep B tegen Rode Ster Belgrado en toonde opnieuw berouw.

Veelbesproken Son gebruikt heldenrol tegen Rode Ster voor nieuw excuus
© Pro Shots
Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado
0 - 4
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Bij Tottenham ging het de afgelopen dagen over Son. Het begon zondag in de uitwedstrijd tegen Everton (1-1), die volledig overschaduwd werd door een blessure van André Gomes. Son zette een tackle in op de Portugees, die daardoor vermoedelijk ook nog in botsing kwam met verdediger Serge Aurier en zijn enkel brak. Door het zien van de ernst van de blessure raakte verschillende spelers in shock, onder wie Son. De aanvaller werd met een rode kaart van het veld gestuurd en was in tranen. Gomes is inmiddels geopereerd en ontslagen uit het ziekenhuis, terwijl Tottenham met succes in beroep ging tegen de drie duels schorsing die Son automatisch kreeg vanwege de rode kaart.

Tegen Rode Ster koos manager Mauricio Pochettino voor Son in de basis naast Harry Kane en daar kreeg de Argentijn geen spijt van. Na de 5-0 in eigen huis waren de Engelsen opnieuw te sterk voor de de Serviërs. De eerste treffer was opmerkelijk te noemen. Na 33 minuten raakte Kane oog in oog met de keeper de paal, werd een poging van Son geblokt en schoot de Zuid-Koreaan later op aangeven van Kane tegen de lat. Pas daarna wipte Giovani Lo Celso de bal in het doel voor 0-1. Een van de weinige mogelijkheden op een Servische treffer kwam van de voet van Rajiv van La Parra. De aanvaller van Rode Ster schampte de paal met een schot.

Vervolgens eiste Son in de tweede helft de hoofdrol op. In vijf minuten was alle spanning uit de wedstrijd. Tottenham speelde de defensie van Rode Ster uit elkaar en op aangeven van Dele Alli werkte Son de bal hard in het dak van het doel, om vervolgens in de camera nogmaals een sorry-gebaar te maken naar aanleiding van het trieste incident met Gomes. De aanvaller liet zijn voeten daarna nog een keer spreken. Danny Rose kwam op aan de linkerkant en ontving de bal van Kane. Rose bediende Son, die van dichtbij voor 0-3 zorgde. Invaller Christian Eriksen zorgde in de slotfase ook nog voor 0-4. Son was toen al naar de kant gehaald door Pochettino.

UEFA Champions League

Stand Groep B UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
24-5
+19
18
2
Tottenham Hotspur
6
3
1
2
18-14
+4
10
3
Olympiakos Piraeus
6
1
1
4
8-14
-6
4
4
Rode Ster Belgrado
6
1
0
5
3-20
-17
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.