Lewandowski leidt crisisclub Bayern naar Europese overwintering

Reacties

Bayern München heeft zich woensdag geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De kampioen van Duitsland, voor het eerst onder leiding van interim-trainer Hansi Flick, won van Olympiakos. Niet voor het eerst was Robert Lewandowski goud waard.

Lewandowski leidt crisisclub Bayern naar Europese overwintering
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 0
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus

Het was afgelopen weekend weer ouderwets crisis bij Bayern. In aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Eintracht frankfurt van afgelopen zaterdag was de druk al voelbaar. Na een vroege rode kaart van Jérôme Boateng werd het een dramatische middag voor Bayern: 5-1. Het kostte trainer Niko Kovac zijn baan. De geruchten kwamen zaterdag al naar buiten en een dag later maakte de club bekend dat ze 'in overleg' afscheid hadden genomen van de Kroaat. Assistent-trainer Flick neemt de honneurs waar tot er een - al dan niet tijdelijke - opvolger is gevonden.

Kovac had met Bayern vooral in de Bundesliga moeite, want de eerste drie Champions League-duels werden gewonnen. De Duitsers wonnen eerder met 2-3 in Piraeus, waren thuis veel te sterk voor Rode Ster Balgrado (3-0) en declasseerden Tottenham Hotspur in Londen door er met liefst 2-7 te winnen. In de competitie staat Bayern na zaterdag echter al op twaalf verliespunten.

Van een Flick-effect was woensdagavond niet bepaald sprake in de Allianz Arena. Bayern had weliswaar meer balbezit dan Olympiakos, wat ook verwacht mocht worden, maar de thuisploeg kwam niet tot veel grote kansen. Het spel was wat stroperig en het tempo lag te laag, waardoor de Grieken erin slaagden om tegen te houden. Veel aanvallende intenties had Olympiakos in ieder geval niet, al schoot Lazar Randjelovic na ruim een kwartier naast het doel van Manuel Neuer. Pas richting de rust moesten de bezoekers vrezen voor een achterstand. José Sá bracht redding op pogingen van Kingsley Coman en Thomas Müller, terwijl Benjamin Pavard de paal raakte.

In de tweede helft schroefde Bayern het tempo wat meer op. Javi Martínez en Coman stuitten opnieuw op Sá en een schot van Serge Gnabry werd geblokt door een verdediger. Na zeventig minuten mocht de thuisclub dan toch juichen. Coman gaf de bal vanaf de rechterkant voor en wie anders dan topscorer Lewandowski verraste de Griekse defensie. De Pool stond bij de eerste paal en werkte de bal van dichtbij binnen: 1-0. Voor de spits was het al zijn 21ste doelpunt van dit seizoen. Pas in de slotfase volgde de beslissing via Ivan Perisic, die uit een voorzet van Corentin Tolisso voor het eerst dit seizoen scoorde in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bayern staat na vier wedstrijden op een foutloze score van twaalf punten en plaatst zich daardoor voor de knock-outfase. Tottenham en Rode Ster komen later op de avond in actie en kunnen nog langszij komen, maar Bayern eindigt hoe dan ook bij de bovenste twee clubs in Groep B.

UEFA Champions League

Stand Groep B UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
24-5
+19
18
2
Tottenham Hotspur
6
3
1
2
18-14
+4
10
3
Olympiakos Piraeus
6
1
1
4
8-14
-6
4
4
Rode Ster Belgrado
6
1
0
5
3-20
-17
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.