Veelbesproken Duitse arbiter klaar voor rentree na pauze van twee maanden

Reacties

Felix Zwayer is na twee maanden klaar voor zijn rentree op de velden. De veelbesproken Duitse scheidsrechter had een pauze ingelast na alle ophef die ontstond door zijn rol in de topper van begin december tussen Borussia Dortmund en Bayern München (2-3).

Veelbesproken Duitse arbiter klaar voor rentree na pauze van twee maanden
© Pro Shots

Zwayer haalde zich daarin de woede van Dortmund op zijn hals door een penalty toe te kennen aan Bayern, die Robert Lewandowski benutte. Jude Bellingham legde na afloop een link met het geruchtmakende omkoopschandaal uit 2005 rond Robert Hoyzer, die duizend euro's verdiende door wedstijden te beïnvloeden. Zwayer was bij een van die duels assistent van Hozyer en accepteerde een steekpenning van 300 euro.

De woedende reacties gingen Zwayer niet in de koude kleuren zitten. De veertigjarige toparbiter laste een pauze in en openbaarde in januari dat hij met de dood werd bedreigd in de nasleep van de topper tussen Bayern en Dortmund. Inmiddels voelt Zwayer zich weer goed genoeg om te fluiten. 'Ik heb na de zeer belastende gebeurtenissen de tijd genomen om aan belangrijke thema's te werken en de situatie op te lossen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.