Lewandowski beslist spectaculaire topper met dubbelslag

Reacties

De topper tussen Borussia Dortmund en Bayern München is gewonnen door de formatie uit Beieren. In een aantrekkelijk duel kwamen die Borussen razendsnel op voorsprong, maar dankzij een dubbelslag van Robert Lewandowski trok Bayern aan het langste eind. Donyell Malen deed als invaller een halfuur mee, maar kon geen potten breken.

Lewandowski beslist spectaculaire topper met dubbelslag
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 3
Bayern München
Bayern München

Bayern zal hopen dat men met de zege een dikke streep heeft gezet onder het tumult van de afgelopen weken. Der Rekordmeister had enkele coronabesmettingen in de selectie, verloor van FC Augsburg, won moeizaam van Arminia Bielefeld en werd door de eigen leden bekritiseerd vanwege een sponsordeal met Qatar Airways. Bij een zege had Dortmund de koppositie kunnen grijpen en het begin was zaterdag zeker niet onaardig. Na iets meer dan vijf minuten dook Julian Brandt plotsklaps op achter de laatste linie van Bayern; de Duitser werd gevonden door Jude Bellingham, kapte Lucas Hernández uit en knalde hard raak.

De wedstrijd golfde in de beginfase op en neer en Bayern antwoordde snel. Thomas Müller blokte een pass van Mats Hummels, snelde er zelf achteraan en stelde uiteindelijk Lewandowski in staat om de gelijkmaker binnen te schuiven. De Pool maakte zijn 117e uitdoelpunt in de Bundesliga en evenaarde daarmee het record van Klaus Fischer. Dortmund en Bayern kregen vervolgens beide kansen om op voorsprong te komen. Leroy Sané schoot naast, terwijl Kingsley Coman drie keer serieus gevaarlijk werd. Aan de andere kant mikte Erling Haaland, die Malen dus weer naar de bank verdreef, naast.

© Pro Shots

Op slag van rust was het alsnog raak. Manuel Akanji probeerde op te ruimen, maar schoot de bal tegen Thomas Meunier aan, waardoor het speeltuig voor de voeten kwam te liggen van Coman. Emre Can probeerde de bal van Coman op de lijn nog weg te koppen, maar dat mislukte: 1-2. Borussia Dortmund rechtte in de rust de rug en trok de stand drie minuten na de pauze weer gelijk. Na een fraaie aanval over de rechterflank legde Bellingham de bal klaar voor Haaland, die het leer met zijn rechter via de paal in de verre hoek krulde.

Dortmund probeerde de druk hoog te houden en de gasten hadden moeite om daar onderuit te voetballen. Verder dan een kans voor Coman, die op Gregor Kobel stuitte, kwam Bayern lange tijd niet meer. Aan de andere kant werd een schot van Brandt geblokt door Dayot Upamecano. Uiteindelijk besliste Lewandowski de wedstrijd uit een strafschop. De superspits mocht aanleggen na een handsbal van Hummels (trainer Marco Rose beklaagde zich bij de arbitrage en kreeg zijn tweede gele kaart) en maakte er 2-3 van. Via Bellingham en Steffen Tigges hoopte Dortmund nog langszij te komen, maar zij faalden in de afwerking en zodoende ging Bayern er met de buit vandoor. De beste kans was trouwens nog voor Bayerns Corentin Tolisso; de middenvelder schoof de bal na een counter naast een reeds door de doelman verlaten doel.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
5
Union Berlin
34
16
9
9
50-44
+6
57
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.