Duitse toparbiter kampt met mentale problemen na insinuaties Bellingham

Reacties

Felix Zwayer is voorlopig niet te zien als leidsman in de Bundesliga. De Duitse scheidsrechter heeft een pauze ingelast. Dit na diverse uitlatingen na de topper tussen Borussia Dortmund en Bayern München van begin december.

Duitse toparbiter kampt met mentale problemen na insinuaties Bellingham

'Hij heeft na zijn laatste interlandwedstrijd vakantie genomen', zei de Duitse scheidsrechterbaas Lutz Michael Fröhlich bij Bild. 'Hij wil mentaal tot zichzelf komen en nadenken over de gebeurtenissen na de wedstrijd in Dortmund.'

Na dat duel, dat gewonnen werd door Bayern, lieten Dortmund-spelers Jude Bellingham en Erling Haaland zich furieus uit over Zwayer. Aanleiding was onder meer een makkelijk gegeven strafschop die de wedstrijd in het nadeel van de thuisploeg besliste.

Bellingham: 'Je geeft een scheidsrechter (Zwayer, red.) die in het verleden een wedstrijd heeft gemanipuleerd de grootste wedstrijd in Duitsland… Wat verwacht je dan?' En ook Haaland liet zich niet onbetuigd. 'Hij is arrogant.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zwayer raakte in opspraak omdat hij circa vijftien jaar geleden betrokken was bij een Duits omkoopschandaal. Daar werd scheidsrechter Robert Hoyzer zwaar bestraft na het aannemen van steekpenningen om wedstrijden te beïnvloeden. Bij één van die duels was Zwayer de assistent bleek later. Hij nam driehonderd euro aan en gaf dat ook aan bij de DFB. Daarop werd hij voor zes maanden geschorst.

Die uitlatingen aan Zwayer's adres werden door de Duitse bond bestraft met een boete van 40.000 euro voor Bellingham, maar hadden een grote mentale impact op Zwayer blijkt nu. Wanneer hij terugkomt is schier onduidelijk. 'Tot nader order', gaf de Duitse bond aan op de vraag over de duur van de vakantietermijn.

Voorlopig was het laatste duel van Zwayer in het internationale voetbal de wedstrijd tussen Real Sociedad en PSV in de Europa League (3-0). Sindsdien is hij niet meer in actie gekomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.