Veelbesproken Boukhari schenkt NAC punt tegen NEC

NEC heeft zichzelf in de uitwedstrijd tegen NAC Breda tekort gedaan met een gelijkspel (1-1). De ploeg van trainer Alex Pastoor betaalde uiteindelijk de tol voor de vele gemiste kansen, doordat Nourdin Boukhari kort voor het einde gelijk maakte.

De bezoekers waren in de eerste helft de betere ploeg en zagen dat na twintig minuten vertaald worden in de score: Lasse Schøne (foto) zag zijn diagonale schuiver in het net belanden. Het was de achtste seizoenstreffer voor de Deen. Overigens leek NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar niet geheel vrijuit te gaan.

In het restant van de eerste helft kreeg NEC legio mogelijkheden verder uit te lopen, maar het vizier van de Nijmeegse voorwaartsen stond verre van op scherp. Tot overmaat van ramp trof een poging van Généro Zeefuik de lat. Daarvoor betaalde de ploeg diep in de tweede helft de tol.

NAC rechtte de rug, speelde een beter tweede helft. Met name Anthony Lurling was een ware plaag voor de Nijmeegse defensie. Tien minuten voor het einde toonde Nourdin Boukhari zich het meest attent bij een doorgekopte lange bal: 1-1. Dezelfde Boukhari zag in de slotfase nog de rode kaart vanwege een onbesuisde tackle.

NEC hield een reeks van vijf duels zonder nederlaag levend. De Nijmegenaren zijn opgeklommen naar plaats elf in de Eredivisie. NAC is met de veertiende plaats nog altijd niet geheel zeker van direct lijfsbehoud. Foto: VI Images