Veelbelovende Portugees eerste aanwinst voor Mourinho bij Spurs

Reacties

De eerste aanwinst van Tottenham Hotspur onder José Mourinho is een feit. Gedson Fernandes komt op huurbasis over van Benfica en moet in Londen het gemis van de langdurig geblesseerde Moussa Sissoko opvangen.

Veelbelovende Portugees eerste aanwinst voor Mourinho bij Spurs
© Pro Shots

De fysiek sterke Fransman was in de eerste wedstrijden onder de in november aangestelde Mourinho een zekerheidje, maar staat drie maanden aan de kant door een knieblessure. Tottenham ging daarom op zoek naar een middenvelder en vond die in Lissabon. De 21-jarige Gedson wordt voor achttien maanden gehuurd. Tevens heeft Spurs een optie tot koop van vijftig miljoen euro.

Daarmee kan Benfica een enorme transfersom incasseren voor een zelfopgeleide speler. Afgelopen zomer verkaste João Félix nog voor het recordbedrag van 126 miljoen euro naar Atlético Madrid. Nu levert de koploper van Portugal dus weer een speler af voor de Europese top, al was Gedson dit seizoen geen basisspeler nadat hij de eerste maanden miste door een voetblessure.

Het talent van de in São Tomé en Principe geboren middenvelder staat echter buiten kijf. Gedson is pas bezig aan zijn tweede seizoen als prof bij Benfica en was vorig seizoen met 46 optredens in alle competities een vaste waarde op het middenveld. Het resulteerde in september 2018, twee maanden na zijn debuut voor Benfica, al in zijn debuut voor Portugal.

Momenteel is de tweevoudig international weer speler van Jong Portugal, nadat hij zijn basisplaats onder de huidige trainer Bruno Lage dus niet meer zeker was. Benfica wist daarom dat het niet kon vasthouden aan de contractueel vastgelegde transfersom van 120 miljoen euro. Als Gedson slaagt bij Spurs, kan hij alsnog de boeken ingaan als de op een duurste uitgaande transfer in de clubhistorie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.