Mourinho countert transfervragen met pleidooi over verrassende debutant

Reacties

José Mourinho had zaterdag absoluut geen zin om in te gaan op actuele transferontwikkelingen rondom Tottenham Hotspur. Dat liet de Portugese manager op geheel eigen wijze blijken na de verloren topper tegen Liverpool.

Mourinho countert transfervragen met pleidooi over verrassende debutant
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Mourinho werd na die wedstrijd van zaterdagavond door journalisten gevraagd naar de status van de transfers van Gedson Fernandes en Christian Eriksen. De Portugese middenvelder van Benfica zou op weg zijn naar Spurs, terwijl Eriksen nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een vertrek naar Internazionale. Een bevredigend antwoord kregen ze echter niet.

'Het laatste dat ik na deze wedstrijd wil is over nieuwe spelers praten', zei Mourinho, die het van weinig respect vindt getuigen richting zijn eigen ploeg als hij dat wel zou doen. Bovendien diende zich met Japhet Tanganga weer een nieuwe speler uit de gelederen aan. De twintigjarige verdediger beleefde zijn Premier League-debuut door verrassend in de basis te beginnen.

Mourinho greep dat gegeven aan om de journalisten van repliek te dienen. 'Kunnen we zeggen dat Tanganga een nieuwe speler is? Kan dat? Hij had nog nooit een wedstrijd voor Tottenham gespeeld in de Premier League. Vandaag speelde hij en hij bewees dat hij goed genoeg is om voor ons te spelen', stelde de 56-jarige Portugees op de voor hem kenmerkende wijze.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mourinho verwees vervolgens vilein naar de geruchten dat Spurs nog een middenvelder en een spits zoekt. 'Het is jammer dat hij geen spits is en het is jammer dat hij geen middenvelder is, maar we hebben er toch weer een speler bij. Ik denk dat Mané en Salah nu wel weten wie hij is. Dat wisten ze voor deze wedstrijd niet. Ze vroegen zich vast af wie hij was, maar nu weten ze het.'

En dus vond Mourinho het ongepast om te beginnen over nieuwe spelers, ook al is de selectie van Spurs behoorlijk uitgedund door blessures, met Moussa Sissoko en Harry Kane (tot april uitgeschakeld) als meest recente slachtoffers. 'Die jongen was erg goed, dus laten we blij zijn met Tanganga in plaats van te praten of te huilen over Harry Kane, Sissoko, Lloris en Ben Davies.'

Bang
Tanganga begon verrassend genoeg in de basis als rechtsback, terwijl Jan Vertonghen op de bank bleef en Serge Aurier in een aanvallender rol op de rechterflank acteerde. De jeugdinternational van Engeland wist het zelf al wat langer. 'De gaffer vroeg me dinsdag of ik wilde spelen. Ik zei ja. Hij vroeg me of ik niet bang zou zijn. Ik zei dat ik dat niet zou zijn', zei hij tegen Spurs TV.

Hoewel Tanganga liever had willen winnen, zal hij zijn debuut altijd onthouden. 'De jongens waren geweldig, moedigden me aan en zeiden dat het gewoon een wedstrijd zou zijn. Dat ik bij mijn debuut tegen misschien wel het beste team van de competitie speelde, maakte niet volgens hen niet uit. Ze waren geweldig. Ik ben de manager dankbaar dat hij mij het vertrouwen gaf.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.