Liverpool heeft zaterdagavond opnieuw een belangrijke horde genomen in de jacht op de eerste Premier League-titel in de clubhistorie. De ploeg van Jürgen Klopp worstelde zich naar een uitzege op Tottenham Hotspur.

Tottenham Hotspur
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Tottenham-manager José Mourinho verraste door Jan Vertonghen te passeren voor de kraker tegen de koploper. De Portugees zette de ervaren Belg op de bank ten faveure van de twintigjarige Japhet Tanganga. Bij de bezoekers was er zoals altijd een basisplaats voor Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. De eerste helft speelde Liverpool erg dominant. Het elftal van Klopp had bijzonder veel balbezit en nam kort voor rust verdiend de leiding.

In de drukte in het strafschopgebied van Tottenham wist Mohamed Salah de bal bij Roberto Firmino te krijgen. Die profiteerde van wat ongelukkig instappen van Tanganga en schoot de bal met links kiezelhard in de verre hoek: 0-1. Tottenham was in de eerste helft een aantal keer dreigend in de counter, maar kwam er telkens net niet doorheen.

In de tweede helft schakelde de ploeg van Mourinho een paar tandjes bij. Tottenham wist zijn laatste drie wedstrijden niet te winnen, maar daar was tegen Liverpool weinig van terug te zien. Spurs, dat topscorer Harrry Kane mist vanwege een zware blessure, was na rust beduidend beter dan Liverpool en kreeg nu ook echt grote kansen. De grootste was tien minuten voor tijd voor invaller Giovani Lo Celso.

Ongeloof bij Spurs
Serge Aurier lepelde de bal voor en de Argentijn kon hem van heel dichtbij binnenglijden, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Alisson Becker was al min of meer geklopt, maar zag de bal tot zijn grote opluchting voorlangs gaan. Mourinho zakte langs de lijn uit pure wanhoop op zijn knieën. Daarna volgde een schamper lachje. De Portugees realiseerde zich maar al te goed dat zijn ploeg zaterdag dé kans had om Liverpool zijn eerste Premier League-nederlaag van het seizoen toe te dienen.

The Reds hielden echter stand en trokken de zege over de streep. Daardoor nemen ze nóg meer afstand van hun achtervolgers. Leicester City ging eerder op de zaterdag namelijk in eigen huis onderuit tegen Southampton (1-2). Het gat met The Foxes bedraagt nu zestien punten, terwijl Liverpool ook nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Manchester City kan zondag op veertien punten van de koploper komen.