Southampton neemt ultieme revanche en doet Leicester pijn

Reacties

Leicester City heeft zaterdag zijn vijfde Premier League-nederlaag van het seizoen geleden. The Foxes werden in eigen huis afgetroefd door Southampton. Chelsea won wel van Burnley.

Southampton neemt ultieme revanche en doet Leicester pijn
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
1 - 2
Southampton
Southampton

Southampton begon vol revanchegevoelens aan de wedstrijd in het King Power Stadium. The Saints werden in oktober namelijk op historische wijze vernederd door de ploeg van Brendan Rodgers: 0-9. Rodgers sprak vooraf dan ook uit dat dit de moeilijkste wedstrijd van het seizoen zou worden voor zijn ploeg. Dat bleken profetische woorden, want Southampton was de betere ploeg.

Toch was het Leicester dat na een klein kwartier op voorsprong kwam. Jamie Vardy werd de diepte in gestuurd en gaf de bal laag voor op Dennis Praet. De Belg, die Youri Tielemans verving, schoot bij de tweede paal binnen: 1-0. Lang duurde de feestvreugde niet, want vijf minuten later was het alweer gelijk. Stuart Armstrong zocht de verre hoek, maar zag zijn inzet via James Maddison in het doel belanden: 1-1.

Het was een fortuinlijk doelpunt, maar het was niet meer dan terecht. Southampton, dat tien punten pakte uit zijn laatste vier duels, speelde dapper en kreeg via Danny Ings een aantal flinke kansen. De in bloedvorm verkerende Engelsman raakte echter tot twee keer toe de lat. Tien minuten voor tijd was het alsnog raak voor Ings. Hij werd weggestuurd door Che Adams en schoof de bal onder Kasper Schmeichel door: 1-2.

De spits was even later ook nog héél dicht bij de 1-3, maar deze keer had de Deen een uitstekende redding in huis. Evengoed ging Southampton er met de zege vandoor. De ploeg van manager Ralph Hasenhüttl neemt daardoor verder afstand van de degradatiezone. Leicester ziet op zijn beurt Liverpool verder uit het zicht verdwijnen en kan zondag gepasseerd worden door Manchester City.

Chelsea
Chelsea
3 - 0
Burnley
Burnley

Chelsea moest het zaterdag zonder N'Golo Kanté doen. De Fransman kampte met een hamstringblessure en werd op Stamford Bridge vervangen door Ross Barkley. Het leek de ploeg van Frank Lampard weinig te doen; bij rust hadden The Blues al een comfortabele 2-0 voorsprong opgebouwd dankzij een strafschop van Jorginho en een rake kopbal van Tammy Abraham.

Kort na de hervatting maakte Callum Hudson-Odoi er al 3-0 van. De negentienjarige aanvaller werkte een voorzet van Cesar Azpilicueta bij de tweede paal binnen en zorgde zo al vroeg voor de beslissing. Chelsea houdt door de eenvoudige overwinning de vierde plaats stevig in handen. Het verschil met Manchester United bedraagt vijf punten. Burnley zakt door de vierde nederlaag op rij wat verder weg in het rechterrijtje.

Chelsea 2020: 'Sancho kopen als dé Engelse ster van de toekomst'
Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.