Manchester United heeft zaterdag in de Premier League overtuigend gewonnen van Norwich City. Juan Mata en Marcus Rashford blonken uit op Old Trafford.

Manchester United
4 - 0
Norwich City

Dit kalenderjaar speelde United drie wedstrijden en die leverden geen enkele overwinning op. Afgelopen dinsdag verloor de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer in eigen huis van Manchester City (1-3). Vier dagen later kwam hekkensluiter Norwich City op bezoek en dat bleek een welkom medicijn. In de 27ste minuut opende Rashford de score door bij de tweede paal een voorzet van Mata binnen te werken.

Zeven minuten na rust maakte Rashford de tweede uit een strafschop, die was toegekend na een lompe overtreding van Tim Krul op Brandon Williams. Weer twee minuten later was de wedstrijd definitief beslist toen Anthony Martial uit een voorzet van Mata de derde treffer van de middag binnen kopte. Een klein kwartier voor tijd deed ook invaller Mason Greenwood een duit in het zakje met een schot van buiten het strafschopgebied.

Het bleef uiteindelijk bij 4-0 in een wedstrijd waarin Manchester United sinds lange tijd weer eens indruk maakte. Met 34 punten uit 22 duels staat het vijfde met vijf punten achterstand op Chelsea, dat de felbegeerde vierde plaats bezet.

Wolverhampton Wanderers
1 - 1
Newcastle United

Wolverhampton Wanderers heeft in eigen huis dure punten laten liggen tegen Newcastle United, waar Jetro Willems de hele wedstrijd speelde en dat al na zeven minuten op voorsprong kwam op Molineux door een treffer van Miguel Almirón. Na afleggen van Dwight Gayle schoot de Paraguayaan de bal fraai in de kruising. Zeven minuten later trok Leander Dendoncker na een hoekschop de stand echter al gelijk.

Everton
Everton
1 - 0
Brighton & Hove Albion

Na nederlagen tegen Manchester City en Liverpool pakte Everton de draad weer op tegen Brighton & Hove Albion. Dankzij een doelpunt van Richarlison zeven minuten voor rust werd er voor de derde keer in vijf duels gewonnen sinds de aanstelling van manager Carlo Ancelotti. Tien minuten voor tijd leek Dominic Calvert-Lewin de wedstrijd te beslissen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door de VAR. Alireza Jahanbakhsh en Davy Pröpper hadden een basisplaats aan kant van de bezoekers.