Waarom Raúl Jiménez bij Wolves én Man Utd voor spanning zorgt

Reacties

Wolverhampton Wanderers is na een moeizaam begin weer helemaal terug. De club staat op een knappe zesde plaats in Engeland en een belangrijke pijler in al dat succes is spits Raúl Jiménez.

Waarom Raúl Jiménez bij Wolves én Man Utd voor spanning zorgt
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
1 - 1
Newcastle United
Newcastle United

De 28-jarige Mexicaan werd onlangs door verschillende Engelse media nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United. De tendens in de berichtgeving was eensgezind: Ole Gunnar Solskjaer is dol op de Mexicaan en ziet hem liever vandaag dan morgen zijn handtekening zetten onder een contract op Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjaer wil Raúl Jiménez dolgraag naar Manchester United halen.
© Pro Shots
Ole Gunnar Solskjaer wil Raúl Jiménez dolgraag naar Manchester United halen.

The Wolves zijn vanzelfsprekend minder enthousiast over een vertrek van de fysiek sterke spits. Jiménez is van onschatbare waarde voor de ploeg van succesmanager Nuno Espírito Santo. De Mexicaanse international (82 interlands, 23 doelpunten) scoort regelmatig, al is hij geen doelpuntenmachine. Dit seizoen, dat voor Wolverhampton al begon op 25 juli in de tweede voorronde van de Europa League, was Jiménez goed voor zeventien doelpunten in 33 officiële duels.

Het zijn dan ook niet puur de doelpunten die voor het enthousiasme rond Jiménez zorgen bij Wolves, maar eigenlijk in heel Engeland. De aanvaller is precies het type speler waar elke trainer van houdt. Hij verzaakt nooit, is als spits de eerste verdediger van de ploeg, jaagt tegenstanders tot het laatste fluitsignaal op en haalt ook als hij niet in de wedstrijd zit altijd een voldoende op basis van zijn werklust.

Dat Nuno de spits altijd als eerste op het opstellingenformulier zet, blijkt wel uit de statistieken. Jiménez was op één wedstrijd na in alle Premier League-duels basisspeler dit seizoen. In de wedstrijd die hij op de bank begon, op bezoek bij Liverpool toen Nuno koos voor snelle counterspitsen, viel hij nog wel in. In de Europa League, inclusief de voorrondes, startte Jiménez in elf van de twaalf wedstrijden. Alleen in de Engelse bekertoernooien gunt Nuno zijn spits zo nu en dan wat welverdiende rust.

Omdat vorig seizoen, toen Jiménez nog werd gehuurd van Benfica, al bleek hoe belangrijk de Mexicaan was voor de ploeg, trok Wolves afgelopen zomer de portemonnee voor het Italiaanse talent Patrick Cutrone. De 22-jarige goalgetter hikte bij AC Milan aan tegen een basisplaats, maar flopte de voorbije maanden volledig en staat inmiddels op het punt om het bij Fiorentina toch maar weer in de Serie A te proberen.

In Wolverhampton maalt niemand om het vertrek van Cutrone, puur en alleen door de aanwezigheid van Jiménez. En dat mag een klein wonder heten, want hoewel de spits in Mexico gold als een groot talent en indruk maakte bij Club América, ging het in Europa lange tijd moeizaam. Atlético had na één jaar en één goal genoeg gezien en bij Benfica pendelde Jiménez drie jaar lang tussen bank en basis, vooral omdat hij zo weinig scoorde.

Ook bij Mexico is Raúl Jiménez een vaste waarde in de punt van de aanval.
© Pro Shots
Ook bij Mexico is Raúl Jiménez een vaste waarde in de punt van de aanval.

Uitgerekend in de Premier League, waar het een komen en gaan is van buitenlandse spelers, lijkt Jiménez perfect op zijn plek te zitten. Vorig seizoen maakte hij dertien competitiedoelpunten en gaf hij acht assists, waarop Wolverhampton 38 miljoen euro neertelde om hem definitief binnen te halen. Manchester United zal minimaal het dubbele moeten bieden om de Mexicaan te verleiden, waarschijnlijk zelfs meer.

Ondertussen hoopt men bij Wolverhampton Wanderers alleen maar dat Jiménez de club trouw blijft. Er wordt al gespeculeerd over een nieuw, fors verbeterd contract. 'Maar de transfermarkt is open en dan is alles mogelijk. Wij zijn in ieder geval dolblij met Raúl, dat lijkt me duidelijk', sprak Nuno zich al over de interesse van United uit. 'Hij is sensationeel en speelt altijd fantastisch voor ons. Hij geeft alles voor deze club en natuurlijk is hij ambitieus, maar dat zijn wij ook.'

Dat de angst voor een vertrek van Jiménez duidelijk aanwezig is, is niet zo gek. De aanvalsleider heeft er zelf namelijk geen geheim van gemaakt dat hij zich nog een keer wil bewijzen in de absolute top. 'Ik wil altijd beter worden. Ik ben heel gelukkig bij Wolverhampton, maar ik wil altijd meer en blijft vechten om de top te halen. Ik ben bezig aan het beste seizoen uit mijn carrière. Voor een transfer moet alles kloppen. Voor mij, maar zeker ook voor Wolverhampton.'

De transfersaga wordt ongetwijfeld vervolgd, maar nu telt eerst de wedstrijd tegen Newcastle United van zaterdagmiddag. In eigen huis krijgt Jiménez in zijn 34ste (!) wedstrijd van het seizoen een bijzonder gemankeerde defensie tegenover zich, want Newcastle kampt vooral achterin met een enorme blessuregolf. De ideale mogelijkheid om de scouts van Manchester United nog een beetje extra te overtuigen.

De wedstrijden in de 22ste speelronde van de Premier League:


Vr 10 jan. 2020

Za 11 jan. 2020

Zo 12 jan. 2020

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Wolverhampton Wanderers
Meer over Wolverhampton Wanderers
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.