Palace slaat aanval Arsenal af na schandalige aanslag Aubameyang

Arsenal is er niet in geslaagd drie punten mee te nemen uit Selhurst Park. Op bezoek bij Crystal Palace gaf de ploeg van manager Mikel Arteta een voorsprong weg én verloor het Pierre-Emerick Aubameyang.

Crystal Palace
1 - 1
Arsenal
Arsenal

Na de aanstelling van Arteta, die de ontslagen Unai Emery opvolgde bij The Gunners, maakte Arsenal indruk tegen Manchester United (2-0), maar was het spel tijdens het FA Cup-duel met Leeds United weer een stuk minder. De club uit Noord-Londen is erg wisselvallig en dat was ook te zien tegen Palace. De bezoekers maakten in de eerste twintig minuten veel indruk en kwamen ook op voorsprong door een treffer van Aubameyang. Daarna viel Arsenal ver terug.

Negen minuten na rust kwam de thuisclub met veel fortuin op gelijke hoogte. Een inzet van Jordan Ayew werd door David Luiz van richting veranderd, waardoor Bernd Leno kansloos was. Dertien minuten later kreeg Arsenal een nieuwe tik te verwerken. Na een schandalige overtreding op Max Meyer kreeg Aubameyang eerst een gele kaart, maar de VAR greep in en gaf de aanvaller uit Gabon een terechte rode kaart.

Met elf tegen tien golfde het spel op en neer. Beide clubs kregen nog goede kansen op de overwinning. Zo haalde Sokratis Papastathopoulos nog een bal van de lijn, terwijl Arsenal aan de andere kant ook nog gevaarlijk was. Zo belandde een inzet van Nicolas Pépé tegen de paal, terwijl Alexandre Lacazette in de rebound niet scherp genoeg was. Het bleef daardoor 1-1, waardoor Crystal Palace negende blijft en Arsenal tiende.