Leicester City werkt niet mee aan vertrek van gewild tweetal

Reacties

Een herhaling van het Premier League-wonder van vier jaar geleden lijkt niet reëel voor Leicester City, maar de club is wel degelijk bezig aan een indrukwekkend seizoen. Onder leiding van manager Brendan Rodgers presteren The Foxes uitstekend. Dat heeft geleid tot vermeende belangstelling van andere clubs voor de uitblinkers in Leicester, maar Rodgers laat niemand gaan.

Leicester City werkt niet mee aan vertrek van gewild tweetal
© Pro Shots

Leicester heeft meerdere interessante namen in de ploeg rondlopen. Rond aanvaller Jamie Vardy is het rustig, ook al is hij met zeventien doelpunten topscorer van de Premier League. Over een week wordt de Engelsman echter al 33 jaar en een transfer is al enige tijd geen thema meer. Dat geldt echter niet voor iedereen.

James Maddison bijvoorbeeld was tot nu toe al goed voor zes doelpunten en drie assists en wordt genoemd als kandidaat-versterking voor het middenveld van Manchester United. Ben Chilwell droeg op zijn beurt met één treffer en drie assists vier keer bij aan een doelpunt voor Leicester en zou bij verschillende clubs op de radar staan.

Rodgers koestert de twee echter en houdt ze waar ze zijn. 'Spelers van wie wij niet willen dat ze vertrekken, zullen ook niet gaan. Volgens mij is er een paar keer geïnformeerd naar de mogelijkheden om een paar van onze jongere spelers te kunnen huren. Maar van de spelers over wie voortdurend gesproken wordt en wiens namen telkens terugkeren, gaat er niet één weg', maakt Rodgers duidelijk.

Champions League-voetbal
Als Leicester City zo goed blijft presteren als nu, doet het aan het einde van dit seizoen serieus mee om een plek in de groepsfase van de Champions League. Rodgers weet dat er in dat geval misschien weer wat gesleuteld moet worden aan de selectie. 'Ja, als we Europees voetbal halen, moeten we aan de breedte van de groep denken. Maar januari is echt een lastige maand om iets te doen', realiseert hij zich.

'Ik denk dat we deze maand alleen om ons heen kijken of er iets gebeurt waarmee we de groep kunnen versterken. En gebeurt dat niet, dan wachten we tot de zomer. Maar zoals ik al eens eerder aangaf: we staan er nu gewoon heel goed voor. We willen geen selectie die uitpuilt. We willen alleen spelers erbij hebben die het elftal beter maken', aldus Rodgers bij Sky Sports.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Toen de hele wereld genoot van het sprookje Leicester
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.