Eindejaarsplan pakt goed uit: Leicester blijft voornaamste 'uitdager' Liverpool

Reacties

Leicester City heeft zaterdag zijn status als best of the rest in de Premier League achter Liverpool onderstreept. Nog geen 48 uur na de pijnlijke nederlaag tegen The Reds rekende de surpriseploeg af met West Ham United.

Eindejaarsplan pakt goed uit: Leicester blijft voornaamste 'uitdager' Liverpool
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 2
Leicester City
Leicester City

Leicester City-manager Brendan Rodgers deed eerder in zijn loopbaan goede ervaringen op met het rouleren tijdens de hectische eindejaarsperiode en bracht die tactiek deze keer opnieuw in de praktijk. Ten opzichte van het duel met Liverpool (0-4 nederlaag) van donderdag voerde de manager liefst negen mutaties door; alleen Kasper Schmeichel en Jonny Evans behielden hun basisplaats.

Premier League-topscorer Jamie Vardy zat niet eens op de bank, wat ongetwijfeld te maken had met het feit dat hij opnieuw vader is geworden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daardoor misten The Foxes en passant ook een penaltyspecialist. Vandaar dat Demarai Gray in de beginfase de honneurs vanaf elf meter waarnam nadat Lukasz Fabianski (die na blessureleed zijn comeback beleefde) een overtreding had begaan op Kelechi Iheanacho. De Pool maakte zijn fout goed door redding te brengen op de matige inzet van Gray.

Het bleek uitstel van executie voor West Ham, dat zes minuten voor de onderbreking alsnog de 0-1 incasseerde. Iheanacho trof doel met het hoofd nadat Ayoze Pérez hem - ook al met het hoofd - had aangespeeld. Het beroerd presterende West Ham toonde veerkracht en uit een fraaie aanval schoot Pablo Fornals nog in de eerste helft de gelijkmaker achter Schmeichel.

Nieuwe voorsprong
Voor Leicester was deze treffer bijzonder zuur, want de equipe van Rodgers had verder weinig weggegeven in het eerste bedrijf. Na de hervatting probeerde de kampioen van 2016 het heft weer in handen te nemen en nog voor het uur was de voorsprong heroverd. Leicester schakelde razendsnel om na balverlies van West Ham, dat zich ook wel erg makkelijk liet uitspelen. Uiteindelijk rondde Gray af: 1-2.

West Ham ontbeerde simpelweg de klasse om het de bezoekers lastig te maken, enkele fraaie acties van Felipe Anderson en een bedrijvig optreden van invaller Albian Ajeti ten spijt. The Foxes legden het accent logischerwijs op de defensie (met de sterk spelende James Justin bij zijn basisdebuut in de Premier League) en sleepten de zege uit het vuur.

Leicester blijft door de driepunter ook na deze speelronde de nummer twee in de Premier League; het verschil met Manchester City (dat zaterdag aantreedt tegen Sheffield United voor eigen publiek) bedraagt vier punten. De achterstand op de ongenaakbare koploper Liverpool is tien punten, terwijl The Reds nog twee duels tegoed hebben. West Ham bivakkeert maar net boven de degradatiezone en het is de vraag hoeveel tijd manager Manuel Pellegrini nog krijgt om het tij in Londen te keren.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.