Mourinho is volgende bouwsteen maanden kwijt na operatie

Reacties

Een nieuwe domper voor Tottenham Hotspur, aangezien Moussa Sissoko zich in de toch al flink gevulde ziekenboeg heeft gemeld. De Franse middenvelder moet zelfs een paar maanden toekijken.

Mourinho is volgende bouwsteen maanden kwijt na operatie
© Pro Shots

Sissoko speelde op Nieuwjaarsdag nog negentig minuten mee met Spurs, in het met 1-0 verloren competitieduel bij Southampton, maar ontbrak afgelopen zondag in de FA Cup-ontmoeting met Middlesbrough (1-1). Mourinho bevestigde later dat dat vanwege een blessure was. 'Die heeft hij opgelopen tegen Southampton, ook al speelde hij de wedstrijd uit. Ik weet nog niet hoe ernstig het is.'

Dat is nu wel bekend. Sissoko is dinsdag geopereerd aan zijn rechterknie en staat voorlopig aan de kant. Via de officiële kanalen maakt Spurs bekend dat de middenvelder naar verwachting pas begin april weer op het trainingsveld kan staan. Dat is een tegenvaller voor Mourinho en Spurs, aangezien er al meer beoogde sterkhouders met kwetsuren kampen.

Keeper en aanvoerder Hugo Lloris ontbreekt met een zware elleboogblessure, Harry Kane is geblesseerd aan zijn hamstring, back Ben Davies is al langere tijd uitgeschakeld, terwijl ook Harry Winks, Danny Rose en Tanguy Ndombélé niet inzetbaar zijn. Met name de fysieke gesteldheid van laatstgenoemde zorgde bij Mourinho de afgelopen periode voor frustraties.

De Portugese manager sprak eind december zijn verbazing uit over de recordaankoop, die zichzelf na een eerdere kwetsuur niet klaar achtte om te spelen tegen Brighton & Hove Albion. Tegen Norwich City maakte de teruggekeerde Ndombélé vervolgens indruk, wat hem ook complimenten van zijn manager opleverde, maar tegen Southamtpon viel hij wéér uit. 'Hij is al-tijd geblesseerd', verzuchtte een chagrijnige Mourinho toen.

Het nieuwe blessuregeval zal hem bepaald niet vrolijker stemmen. Sinds Mourinho het stokje overnam van de ontslagen Mauricio Pochettino speelt Sissoko een belangrijke rol. Nu zal Spurs een nieuw plan moeten bedenken, en dat terwijl komend weekend het loodzware thuisduel met koploper Liverpool op het programma staat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.