Veelbelovend debuut Stengs voor Nice: 'De attractie van de wedstrijd'

Calvin Stengs heeft zaterdagavond zijn officieuze debuut gemaakt voor OGC Nice. De van AZ overgekomen aanvaller maakte meteen een goede indruk in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Dinamo Kiev (2-1)

Stengs kwam eerder deze week voor zo'n vijftien miljoen euro over van AZ en kreeg enkele dagen later meteen een basisplaats van trainer Christophe Galtier, afgelopen seizoen nog kampioen van Frankrijk met Lille. En wat de 22-jarige linkspoot liet zien, was volgens L'Equipe veelbelovend. De Franse sportkrant noemt Stengs de 'attractie van de wedstrijd' en licht een steekpass op Amine Gouiri eruit als voorbeeld. Nice stelt op de clubwebsite dat Stengs zijn voordeel deed met zijn technische kwaliteiten en het spel verdeelde.

Aan de hand van de debuterende Stengs had Nice in de eerste helft ook het beste van het spel, maar het was Dinamo Kiev dat uiteindelijk verrassend op voorsprong kwam. Aanvaller Ilya Shkurin kopte in de 38ste minuut raak uit een corner. Nadat Stengs in de rust was gewisseld, draaide Nice de wedstrijd alsnog om. Vleugelspits Dan Ndoye trok de stand in de 71ste minuut gelijk, waarna middenvelder Alexis Trouillet de nummer negen van vorig seizoen nog de eerste overwinning van de voorbereiding bezorgde.