Lille kan stunttitel amper geloven: 'Maar verdomme, wat is dit geweldig!'

Reacties

Het kampioenschap van Lille OSC maakt veel los. De Franse sportmedia zijn lovend over Sven Botman en zijn teamgenoten, terwijl de hoofdrolspelers zelf vol emoties zitten. 'Ik kan het nog steeds niet bevatten...'

Lille kan stunttitel amper geloven: 'Maar verdomme, wat is dit geweldig!'
© Pro Shots
Angers
Angers
1 - 2
Lille
Lille

Het was een zeer spannende slotdag in de Ligue 1. Door zelf met 1-2 te winnen bij Angers SCO werd Lille voor de vierde keer in de clubgeschiedenis kampioen, Paris Saint-Germain is daarmee onttroond na drie opeenvolgende seizoenen met een titel. 'Dankzij de goals van Jonathan David en Burak Yilmaz won Lille, zonder ook maar te knipperen met de ogen', is L'Équipe lovend.

Na het veroveren van de titel barstte een groot feest los. 'De spelers zongen en sprongen als kleine kinderen. Ze kusten en knuffelden elkaar, om elkaar te bedanken voor een ongelooflijk seizoen. Hun vreugekreten echoden door het verlaten stadion. De knuffels, de kussen en de tranen waren hartverwarmend', aldus het magazine. France Football roemt de kampioensploeg. 'De koningen van Frankrijk, na een vastberaden overwinning. Het feest in Lille gaat nog dagen duren, waarschijnlijk.' Het blad deelt een compliment uit aan Botman (ex-Ajax en -SC Heerenveen) en zijn kompanen achterin. 'Lille had simpelweg de beste verdediging.'

Bij trainer Christophe Galtier zaten de emoties hoog. 'Om kampioen te worden van Frankrijk heb je echt een heel bijzonder seizoen nodig, zeker als je PSG als concurrent hebt', sprak hij. 'En wij hebben inderdaad zo'n bijzonder seizoen gehad. Ik kan het nog steeds niet echt bevatten, maar verdomme, wat is dit geweldig! Ik hou met heel mijn hart van deze spelersgroep. De term 'eenheid' is niet eens genoeg. Deze jongens zijn broers, een hechte familie. Het was niet altijd mooi, maar wel efficiënt. We speelden met ons hart. En nu? Nu zal het wel een gekkenhuis zijn in de stad', sloot hij af.

José Fonte verscheen een paar minuten na het laatste fluitje ook uitgelaten voor de tv-camera's. 'Sorry dat ik wat later ben, het is een feestje in de kleedkamer', zo begon hij, om vervolgens te constateren hoe knap het winnen van de titel was. 'We zijn boven PSG en AS Monaco geëindigd, dat zijn écht heel grote clubs. Ik heb het EK gewonnen met Portugal, maar deze titel zit qua gevoel en emotie bijna op hetzelfde niveau. Maar alsjeblieft: niet te veel vragen graag, ik wil naar huis om te feesten', zo sloot hij met een vette knipoog richting het journaille af.

'De nachtmerrie van PSG'
L'Équipe geeft ook de credits aan voormalig technisch directeur Luís Campos, die eind vorig jaar vertrok nadat de club een nieuwe eigenaar kreeg. 'Hij is de nachtmerrie van PSG', zo kopt het sportblad. 'Hij had van 2017 tot december 2020 de leiding bij Lille en smeedde een kampioensteam. Het seizoen 2016/17 was de vorige keer dat PSG geen kampioen werd, toen werd AS Monaco het. Campos was daar toen nét weg als directeur, maar ook die titel was een beetje van hem. Hij is hard, maar trouw. Hij is rijk, veeleisend, soms boos, en niet altijd makkelijk om mee te werken. Een machtig man, die de macht niet graag wil delen', zo schetst het blad een beeld.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.