'Nice pakt door na komst Stengs: akkoord met Roma over Kluivert nabij'

Reacties

Een dag na de komst van Calvin Stengs wijst alles erop dat ook Justin Kluivert hard op weg is naar OGC Nice. Volgens berichten uit Frankrijk en Italië nadert de Ligue 1-club een akkoord met AS Roma.

'Nice pakt door na komst Stengs: akkoord met Roma over Kluivert nabij'
© Pro Shots

Eerder deze donderdag werd al duidelijk dat Nice na Stengs ook Kluivert naar de Côte d'Azur wil halen. De nummer negen van vorig seizoen laat er geen gras over groeien, want volgens Foot Mercato en Sky Sport Italia is een akkoord met Roma nabij. Het zou gaan om een verhuurperiode met een optie tot koop van tien miljoen euro.

Roma hoopt volgens de Italiaanse tv-zender dat Kluivert akkoord gaat met een tijdelijk vertrek naar Frankrijk. De 22-jarige aanvaller was bij de start van de voorbereiding een van de spelers voor wie geen plek was in de selectie van José Mourinho. Een oplossing lijkt nu nabij, want zijn transfer naar Nice is in een stroomversnelling terechtgekomen.

Volgens Foot Mercato heeft trainer Christophe Galtier persoonlijk aangedrongen op de komst van Kluivert, die afgelopen seizoen op huurbasis speelde voor RB Leipzig. De nummer twee van de Bundesliga lichtte de optie tot koop echter niet, waardoor Kluivert na zijn vertrek bij Ajax nu aan zijn derde buitenlandse club toe lijkt.

Olsen
Kluivert is overigens niet de enige speler van Roma die uitwijkt naar Frankrijk. De Romeinen verhuurden doelman Pau López en de Turkse vleugelaanvaller Cengiz Ünder al aan Olympique Marseille en Robin Olsen is volgens Italiaanse media nu op weg naar Lille. Bij de kampioen van Frankrijk zou de Zweedse doelman de opvolger worden van de naar AC Milan vertrokken Mike Maignan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer J. Kluivert
Meer over J. Kluivert
Meer C. Stengs
Meer over C. Stengs
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.