Opmerkelijk: Mourinho heeft Kluivert nog niet nodig

Reacties

Op de dag van zijn presentatie als nieuwe AS Roma-coach heeft José Mourinho ook de selectie bekendgemaakt waarmee hij gaat beginnen aan de voorbereiding. In de 27-koppige groep is plek voor Rick Karsdorp, maar niet voor Justin Kluivert.

Opmerkelijk: Mourinho heeft Kluivert nog niet nodig
© Pro Shots

Mourinho heeft donderdag niets over de afwezigheid van Kluivert gezegd, maar volgens verschillende Italiaanse media gaat het om 'technische redenen'. Door zijn absentie staat de 22-jarige aanvaller in een rijtje met Federico Fazio, Javier Pastore, Davide Santon, Steven Nzonzi en Pedro. Zij komen vooralsnog niet voor in de plannen van de Portugese coach.

De Italiaanse internationals Alessandro Florenzi en Bryan Cristante sluiten later in de voorbereiding aan. Zij zijn nog bezig met het EK, waar Italië zondag in de finale Engeland treft. EK-uitblinker Leonardo Spinazzola liep in de kwartfinale tegen België een zware achillespeesblessure op en Mourinho kan de komende maanden nog niet beschikken over de Italiaanse linksback.

Kluivert
De toekomst van Kluivert is nog ongewis. Hij heeft bij Roma nog een contract tot medio 2023, maar werd vorig seizoen door de Romeinen al verhuurd aan RB Leipzig. Daar moest hij het veelal met een reserverol doen. De aanvaller kwam tot 810 speelminuten in de Bundesliga. Kluivert kwam na het Duitse seizoen nog in actie voor Jong Oranje en werd met die ploeg in de halve finale van het EK Onder-21 uitgeschakeld door Jong Duitsland. Dat gebeurde op 3 juni, kort daarna kon de ex-Ajacied aan zijn vakantie beginnen.

In onderstaand interview liet Kluivert recent blijken dat zijn voorkeur bij een overstap naar een Duitse club ligt. 'Er wordt gewoon meer gevoetbald. Het is aanvallender, verrassender. In Italië is het vooral heel tactisch.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.