Mourinho: 'Binnen drie jaar vieren we feest bij Roma'

Reacties

José Mourinho heeft donderdagmiddag zijn eerste persconferentie gegeven als trainer van AS Roma. De Portugees is vastberaden dat hij de Romeinen de weg omhoog kan wijzen. Roma eindigde vorig seizoen in de Serie A op de zevende plaats, op liefst 29 punten van kampioen Internazionale.

Mourinho: 'Binnen drie jaar vieren we feest bij Roma'
© Pro Shots

Met Mourinho hopen de Amerikaanse eigenaren van Roma (de Friedkin Group) in de komende jaren weer om de prijzen mee te doen. 'Binnen drie jaar vieren we feest bij Roma', zei Mourinho al lachend tegen het einde van de persconferentie. Op de daaropvolgende vraag van een Italiaanse journalist of dat moment zal resulteren in een toename van het aantal pasgeborenen in Rome dat José gaat heten, antwoordde hij: 'Nee, Giuseppe's...'

The Special One, die in april van dit jaar aan de kant werd gezet bij Tottenham Hotspur, legde uit dat hij in Rome de tijd krijgt om iets moois op te bouwen. 'Tijd is het sleutelwoord in ons project. Dat woord bestaat eigenlijk niet in het voetbal, maar bij ons wel. Ik heb uitvoerig met de eigenaren gesproken en zij gaan niet voor incidentele successen. We willen met Roma terug naar de top en daar blijven', verklaarde Mourinho, die zich met de Romeinen komend seizoen kan gaan opmaken voor de Conference League.

'Rome is een prachtige stad, maar ik ben hier niet om vakantie te vieren. We moeten elke dag hard aan het werk om te komen waar we naartoe willen. Ik moet de selectie nog beter leren kennen, maar als er spelers zijn die niet honderd procent geven dan levert dat problemen op. Vooralsnog merk ik dat iedereen een enorme drive heeft om beter te presteren dan voorheen', aldus Mourinho, die bij Roma Rick Karsdorp en Justin Kluivert tot zijn beschikking heeft.

© Pro Shots

Terug in de Serie A
De journalisten vroegen Mourinho, tussen 2008 en 2010 trainer bij Internazionale, of hij weer uitkijkt naar de hectiek rond het Italiaanse voetbal, doelend op de media-aandacht en de passie bij de fans. 'Ik merk dat de fans heel enthousiast zijn over mijn komst. Dat doet mij goed. Wat betreft de media: ik heb sinds mijn komst al drie keer een nieuw telefoonnummer aangevraagd omdat jullie die achterhaald hadden. Voetbal leeft enorm in Italië, dat weet ik. Dat heeft voor- en nadelen, maar ik ben ook iemand die 24 uur per dag met voetbal bezig is, op een paar uur slaap na.'

'Ik weet dat ik af en toe prikkelbaar ben en voor de media misschien niet altijd de fijnste gesprekspartner ben, maar het verdedigen van mijn club en mijn spelers staat altijd voorop bij mij. Ik ben ook iemand die zoveel mogelijk intern wil houden, maar ik snap dat dat niet jullie werk is. Maar ik wil mezelf vermaken bij Roma en ben nu misschien ook volwassener en meer ervaren dan in mijn tijd bij Inter', besluit Mourinho.

Onlangs stonden we op VI PRO stil bij het laatste succesvolle seizoen van Mourinho bij Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.