Vandaag drie jaar geleden: is dit de mooiste Champions League-comeback ooit?

Reacties
Vandaag drie jaar geleden: is dit de mooiste Champions League-comeback ooit?
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Liverpool speelt eind mei voor de derde keer onder Jürgen Klopp een Champions League-finale. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2019, toen er in Madrid werd gewonnen van Tottenham Hotspur (2-0). Dat Liverpool deze eindstrijd überhaupt mocht spelen, was al een klein wonder geweest.

Liverpool
Liverpool
4 - 0
Barcelona
Barcelona

'Corner taken quickly… ORIGI!' Het is een zin die de Liverpool-fans, en toch ook veel Barcelona-fans, niet snel zullen vergeten. Liverpool leek drie jaar geleden kansloos voor het bereiken van de Champions League-finale, nadat het de heenwedstrijd tegen Barcelona met liefst 3-0 had verloren. Voor de return op Anfield waren Mohamed Salah en Roberto Firmino ook nog eens afwezig.

Barcelona rekende zich misschien al rijk, maar in Engeland ging het helemaal mis voor de Catalanen. Liverpool zorgde vandaag drie jaar geleden voor een onvoorstelbare comeback, door in eigen huis met 4-0 te winnen en zo door te stoten naar de finale. Divock Origi en invaller Georginio Wijnaldum waren allebei goed voor twee doelpunten. De beslissende 4-0, gemaakt door Origi, kwam na een slim genomen hoekschop van Trent Alexander-Arnold. Met zijn goal zette de Belg Anfield op zijn kop.

Bekijk hieronder de beelden van de memorabele comeback van Liverpool:

Lees hier onze analyse van destijds:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.