Van Veenendaal ontvangt zeer prestigieuze prijs tijdens FIFA-gala

Reacties

Sari van Veenendaal heeft maandagavond tijdens het FIFA-gala in Milaan The Best FIFA Women's Goalkeeper Award in de wacht gesleept. Het is de eerste keer dat deze award wordt uitgereikt.

Van Veenendaal ontvangt zeer prestigieuze prijs tijdens FIFA-gala

De keeper van Atlético Madrid kreeg de voorkeur boven de Chileense Christiane Endler en de Zweedse Hedvig Lindahl. Voor de 29-jarige Van Veenendaal is het de tweede prestigieuze individuele onderscheiding in 2019 nadat ze in juli werd uitgeroepen tot beste keeper op het WK. Op dat eindtoernooi sleepte de sluitpost de zilveren medaille in de wacht met Oranje. Vlak na het WK stapte Van Veenendaal over van Arsenal naar Atlético Madrid.

Van Veenendaal haalde bij haar dankwoord de groei van het vrouwenvoetbal aan. 'Er is voor alles een eerste keer. Een eerste WK-finale, een eerste keer voor deze trofee en een eerste keer voor het meisje dat op straat voetbalde', zei de Oranje-international. 'Zij had een droom en wilde voor grote clubs spelen als Arsenal en Atlético. Ze wilde de beste zijn, Nu kan ze niet alleen de beste speelster zijn maar ook de beste keepster. Ik ben trots dat wij als keepers ons op het WK van onze beste kant hebben kunnen laten zien. Er zijn nu veel rolmodellen, net als Lindahl en Endler.'

De prestaties tussen 25 mei 2018 en 7 juli 2019 telden mee in deze verkiezing.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.