Van vakantie naar mogelijk interlanddebuut: de wonderlijke week van Strand Larsen

Reacties

Jörgen Strand Larsen kan woensdag in de Nations League-wedstrijd tegen Oostenrijk zijn debuut vieren voor de Noorse nationale ploeg. Voor de aanvaller van FC Groningen is het een wonderlijk einde van zijn vakantie.

Van vakantie naar mogelijk interlanddebuut: de wonderlijke week van Strand Larsen
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
1 - 1
Noorwegen
Noorwegen

Omdat Strand Larsen fysiek in het rood zat, gaven de noorderlingen hem vlak voor het interlandreces een periode vrijaf. De spits, met drie treffers clubtopscorer van FC Groningen, miste daardoor het Eredivisie-duel met Feyenoord.

Strand Larsen dankt zijn invitatie aan bijzondere omstandigheden. Noorwegen zal woensdag immers met een geïmproviseerde selectie aantreden tegen Oostenrijk. Op last van de overheid zit de A-selectie in quarantaine, het gevolg van een positieve coronatest van Omar Elabdellaoui. Ook AZ-speler Hakon Evjen maakt deel uit van de nieuwe groep. Leif Gunnar Smerud, normaliter de coach van Jong Noorwegen, zal als bondscoach fungeren. Door de hele situatie ging er door een streep door de Nations League-wedstrijd tegen Roemenië van afgelopen weekeinde.

FC Groningen nam Strand Larsen tijdens de recente transferperiode over van Sarpsborg 08, dat op dat moment al over de helft van het Noorse seizoen was. De twintigjarige aanvaller heeft daardoor momenteel al ruim twintig wedstrijden in de benen. Dat in combinatie met zijn verhuizing naar Nederland heeft ervoor gezorgd dat Strand Larsen toe was een rustperiode.

De nieuwe selectie van Noorwegen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Noorwegen kan nog altijd promoveren naar het hoogste niveau:

UEFA Nations League

Stand League B Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
6
4
1
1
9-6
+3
13
2
Noorwegen
6
3
1
2
12-7
+5
10
3
Roemenië
6
2
2
2
8-9
-1
8
4
Noord-Ierland
6
0
2
4
4-11
-7
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Larsen
Meer over J. Larsen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.