Strand Larsen bevestigt met beslissende hakgoal stijgende lijn in Spanje

Jørgen Strand Larsen begint steeds beter zijn draai te vinden bij Celta de Vigo. Met een hakdoelpunt werd de voormalig spits van FC Groningen zaterdagmiddag de matchwinner in de kelderkraker tegen Granada: 1-0.

Celta de Vigo
1 - 0
Granada
Granada

Strand Larsen (23) werd anderhalf jaar geleden de duurste uitgaande transfer ooit van Groningen, toen hij voor ruim twaalf miljoen euro naar Celta vertrok. Zijn eerste seizoen in Spanje was echter geen groot succes. In 32 competitiewedstrijden, waarvan twintig als basisspeler, kwam Strand Larsen niet verder dan vier doelpunten. Een tegenvallend aantal.

Dit seizoen gaat het beter. Zaterdag maakte de Noor in zijn zeventiende competitiewedstrijd van dit voetbaljaar zijn zesde goal. In de twintigste minuut bleef de bal na een corner in het Granada-strafschopgebied hangen, waarna Strand Larsen scoorde met zijn hak.

De laatste drie doelpunten van Celta zijn nu gemaakt door Strand Larsen. Hij maakte een maand geleden de gelijkmaker tegen Athletic Bilbao (3-3), waarna Celta in blessuretijd overigens nog met 4-3 verloor, en redde vorige week maandag een punt voor zijn ploeg tegen Cádiz (1-1). Celta speelde in deze reeks verder met 0-0 gelijk tegen Valencia en Rayo Vallecano.

De Galiciërs konden wel weer eens een overwinning gebruiken en dankzij de hakgoal van Strand Larsen werd zaterdag Granada, een directe degradatieconcurrent, dus opzij gezet. Voor Celta betekende dit pas de tweede driepunter van het seizoen, nadat eerder met 2-3 werd gewonnen van Almería. Ook in dat duel was Strand Larsen overigens trefzeker.

Bij Celta viel Anastasios Douvikas zaterdag in. De voormalig topscorer van de Eredivisie begon dit seizoen pas twee keer in de basis en staat op twee doelpunten in La Liga. Iago Aspas kreeg tegen Granada een directe rode kaart, maar Celta liet de zege niet uit handen glippen. De ploeg klimt naar de zeventiende plaats, één plek boven de degradatiestreep. Granada staat voorlaatste.