FC Groningen moet improviseren tegen Feyenoord: Strand Larsen op vakantie

Reacties

Jörgen Strand Larsen was de afgelopen weken uitstekend op schot bij FC Groningen, maar de Noorse spits mist het duel met Feyenoord van aankomend weekend. De zomeraanwinst is door de groen-witten op vakantie gestuurd.

FC Groningen moet improviseren tegen Feyenoord: Strand Larsen op vakantie
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
FC Groningen
FC Groningen

FC Groningen nam Strand Larsen over van Sarpsborg 08, dat op dat moment al over de helft van het Noorse seizoen was. De twintigjarige aanvaller heeft daardoor momenteel al ruim twintig wedstrijden in de benen. Dat in combinatie met zijn verhuizing naar Nederland heeft ervoor gezorgd dat Strand Larsen fysiek in het rood zit.

'Toen Jörgen bij ons binnenkwam, was al duidelijk dat we op een bepaald moment een periode van rust moesten inplannen’, verklaart trainer Danny Buijs de keuze om Strand Larsen nu rust te geven. 'We vonden dit het meest geschikte moment. Dan kun je uit emotie zeggen: hij is goed op schot, kan dat niet anders? Maar we willen niet uit emotie handelen met het risico dat hij een onnodige blessure oploopt.'

Strand Larsen haakt na de interlandperiode weer aan bij FC Groningen, dat voor het duel met Feyenoord een alternatief plan moet verzinnen in de spitspositie. Behalve Strand Larsen mist Buijs tegen de Rotterdammers ook Arjen Robben, die op zijn vroegst pas in december weer in actie komt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.