Punt achter transfersoap: Strand Larsen levert FC Groningen recordbedrag op

Reacties

Jørgen Strand Larsen heeft zijn gewenste transfer naar Celta de Vigo te pakken. De spits vertrekt als duurste uitgaande transfer ooit van FC Groningen naar de huidige nummer twaalf van La Liga. Hij tekent een contract tot medio 2028 bij de huidige nummer twaalf van La Liga. 

Punt achter transfersoap: Strand Larsen levert FC Groningen recordbedrag op
© Pro Shots

Dinsdag werd al duidelijk dat Groningen Strand Larsen (22) zou gaan verkopen en woensdag zijn de laatste puntjes op de i gezet. In Spanje is de transfermarkt, in tegenstelling tot in Nederland, nog geopend. Groningen haalde dinsdag al Ricardo Pepi van FC Augsburg binnen als vervanger voor Strand Larsen.

Met de bevestigde transfer kan er een punt achter een heuse transfersoap worden gezet. Strand Larsen wilde al eerder deze zomer vertrekken, maar FC Groningen wees biedingen van bijvoorbeeld Middlesbrough af. Dit tot grote teleurstelling van de spits. Ook het eerste bod van Celta de Vigo werd dinsdag door Groningen afgewezen. Strand Larsen kwam vervolgens niet opdagen voor de training.

Enkele uren later ontstond er alsnog een opening en werd duidelijk dat de deal alsnog door zou gaan. Strand Larsen speelde in twee jaar tijd 71 wedstrijden voor Groningen en was daarin 27 keer trefzeker. Met zijn transfersom van elf miljoen euro, die door bonussen nog verder kan oplopen, lost hij Marcus Berg (voor tien miljoen euro naar Hamburger SV) af als duurste uitgaande transfer ooit van Groningen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus houdt gemengde gevoelens over aan de transfer. Op sportieve gronden wilde hij Strand Larsen bij Groningen houden. 'Daarnaast lag er lange tijd geen bod op tafel waartegen wij "ja" konden zeggen, wat in dat geval de grootste transfer in de geschiedenis van FC Groningen had betekend. Dat beeld bestond wel door de berichten die in de media verschenen, maar de bedragen die werden genoemd klopten niet. Pas toen Celta de afgelopen dagen concreet werd, kwamen de biedingen in de buurt van wat wij in ons hoofd hadden. Dat is dinsdagavond in een stroomversnelling gekomen en heeft geleid tot deze transfer.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.