Van 't Schip legt uit waarom hij Rensch verkiest boven Martha

Reacties

John van 't Schip heeft bevestigd dat Jorrel Hato tegen Brighton & Hove Albion linksback staat bij Ajax. Devyne Rensch komt daardoor centraal achterin in de ploeg.

Van 't Schip legt uit waarom hij Rensch verkiest boven Martha
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Rensch maakt donderdagavond zijn rentree in de basis en vormt tegen Brighton het centrum met Josip Sutalo, terwijl Hato dat de laatste weken juist deed. De zeventienjarige verdediger speelt nu echter als linksback, waardoor Ar'Jany Martha na zijn goede optredens tegen FC Volendam (2-0) en SC Heerenveen (4-1) op de bank begint.

'Martha heeft het goed gedaan, maar we hebben een andere keuze gemaakt', legde Van 't Schip voor de aftrap uit bij ESPN. 'Rensch heeft wat meer ervaring dan Martha. We hopen het zo in te vullen dat het het elftal gaat helpen. Brighton speelt op een bepaalde manier, daar moeten wij wat tegenover stellen', legde de trainer zijn keuze uit.

Mogelijk heeft de keuze van Van 't Schip te maken met de nieuwe rol voor Kaoru Mitoma bij Brighton. De Japanner trekt veelvuldig naar binnen. Hoe dan ook wil de trainer van Ajax dat zijn ploeg lef toont. 'Je moet durven vooruit te spelen. De eerste aanname, de eerste bal, als er ruimte is moet je de tegenstander opzoeken. Die brutaliteit moet je zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.