Opstelling Ajax: Van 't Schip kiest voor Rensch en Vos tegen Brighton

Reacties

Devyne Rensch en Silvano Vos starten donderdagavond in de basis bij Ajax in het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion. Het zijn de enige twee wijzigingen die trainer John van 't Schip heeft doorgevoerd ten opzichte van het competitieduel met SC Heerenveen (4-1).

Opstelling Ajax: Van 't Schip kiest voor Rensch en Vos tegen Brighton
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Tegen de Friezen hield Van 't Schip nog vast aan het elftal dat vorige week donderdag tijdens de eerste wedstrijd na zijn aanstelling van FC Volendam won (2-0). Door de knieblessure van Van den Boomen moest de opvolger van Maurice Steijn op het middenveld echter noodgedwongen wisselen en ook achterin verandert er het nodige.

Daar maakt Ar'Jany Martha na zijn uitstekende optredens als linksback namelijk plaats voor Rensch, die afgelopen zondag tegen Heerenveen als invaller zijn rentree maakte na afwezigheid door een blessure. Jorrel Hato schuift waarschijnlijk op naar de linksbackpositie. Op het middenveld keert Vos terug in de basis als vervanger van Van den Boomen.

Brighton
Bij Brighton verschijnen de drie Nederlanders allemaal aan de aftrap. Dat betekent dat Bart Verbruggen onder de lat dus de voorkeur krijgt boven zijn concurrent Jason Steele en dat Jan Paul van Hecke en Joël Veltman een plek in de verdediging hebben. Voor Veltman is het duel in de Johan Cruijff Arena uiteraard bijzonder gezien zijn verleden bij Ajax.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brighton & Hove Albion
6
4
1
1
10-5
+5
13
2
Olympique Marseille
6
3
2
1
14-10
+4
11
3
Ajax
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
AEK Athens
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.