Van Polen woest na overtreding Marcellis: 'Zó achterlijk'

Reacties

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen is helemaal ziek van de overtreding van ploeggenoot Dirk Marcellis in de slotfase van het bekerduel met FC Utrecht. Uit de door Marcellis veroorzaakte strafschop bepaalde Richairo Zivkovic de eindstand op 1-2 in de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker.

Van Polen woest na overtreding Marcellis: 'Zó achterlijk'

Van Polen wilde na afloop niet zeuren over de discutabele beslissing van scheidsrechter Björn Kuipers, maar richtte zijn pijlen in gesprek met FOX Sports op Marcellis: 'Vanuit mijn oogpunt was het wel een penalty hoor. Je moet daar de scheidsrechter überhaupt niet het idee geven dat hij daar een strafschop kan geven', doelde de rechtsback op de situatie in de hoek van het strafschopgebied.

Marcellis mag zich de nederlaag aantrekken, zo maakte de captain duidelijk. 'Ik vind het zó achterlijk. We hebben dit in het begin van het seizoen ook al gehad tegen Utrecht. In die hoek, daar moet je hem gewoon voor je houden. Ik vind dat echt fucking dom', brieste Van Polen.

In de stelling dat PEC in de laatste fase Utrecht uitnodigde voor een slotoffensief, kon Van Polen zich ook vinden. Al ging het volgens hem mis door laksheid: 'Utrecht ging iets meer komen en wij probeerden iets meer tegen te houden. Ze hebben wel wat kansjes gehad en dan loopt Kingsley (Ehizibue bij de 1-1, red.) weer niet mee. En dan nog zo'n domme overtreding in het strafschopgebied… Zo kun je wel blijven voetballen. Ik vind het achterlijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.