Van Oostenrijkse Messi naar bliksemvertrek: 'Barça start grote schoonmaak'

Reacties

Barcelona lijkt op korte termijn afscheid te nemen van Yusuf Demir. De talentvolle aanvaller lijkt de eerste speler te worden die onder het beleid van trainer Xavi naar de uitgang wordt geduwd. Momenteel wordt Demir nog gehuurd van Rapid Wien.

Van Oostenrijkse Messi naar bliksemvertrek: 'Barça start grote schoonmaak'

Door spelers te lozen, wil Barcelona financiële ruimte maken om de selectie te kunnen versterken. Volgens de Spaanse krant SPORT zullen de Catalanen de optie tot koop in het contract van Demir in ieder geval niet gaan lichten. Sterker, het wil per januari afstand doen van de aanvaller. Voorlopig gebruikt het de aanvaller sowieso niet, omdat het volgens een clausule bij nog één extra gespeelde wedstrijd de transfersom verplicht zou moeten overmaken naar Oostenrijk.

Over interesse heeft Demir niet te klagen. Diverse Bundesliga-clubs zien heil in de komst van de Oostenrijker die door de inmiddels ontslagen trainer Ronald Koeman zijn debuut gegund werd. Na de entree van Xavi vertroebelde het perspectief echter. Dat terwijl Demir na Lionel Messi de jongste buitenlandse debutant in La Liga ooit was voor de Spaanse grootmacht. In zijn vaderland stond hij sowieso al bekend als de Oostenrijkse Messi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rapid Wien hanteert naar verluidt een prijskaartje van tien miljoen euro voor Demir. Onder meer Eintracht Frankfurt, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen zouden bereid zijn dat bedrag naar Wenen over te maken.

Na de komst van Dani Alves, die al vastgelegd werd, wil Barcelona nog meer spelers voor de tweede seizoenshelft strikken. Doordat er nauwelijks financiële middelen voor handen zijn, is het gedwongen eerst spelers te slijten. Na Demir zullen volgens de verwachtingen meer uitgaande transfers volgen.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Real Sociedad
38
17
11
10
40-37
+3
62
7
Villarreal
38
16
11
11
63-37
+26
59
8
Athletic de Bilbao
38
14
13
11
43-36
+7
55
9
Valencia
38
11
15
12
48-53
-5
48
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.