Van kemphaan tot kompaan: Kjaer volgt 'arrogante' Zlatan naar Milan

Reacties

AC Milan heeft zich voor de rest van het seizoen versterkt met Simon Kjaer. De Deense verdediger komt op huurbasis over van Sevilla is na Zlatan Ibrahimovic de tweede winterversterking. En dat is ronduit pikant te noemen.

Van kemphaan tot kompaan: Kjaer volgt 'arrogante' Zlatan naar Milan
© Pro Shots

In het seizoen 2016/17 kregen Kjaer en Ibrahimovic het namelijk met elkaar aan de stok tijdens een Europa League-duel tussen Fenerbahçe en Manchester United. De Turken wonnen mede door een doelpunt van Jeremain Lens met 2-1 en de Deense verdediger had de Zweedse spits, na een half uur ingevallen voor Paul Pogba, die wedstrijd behoorlijk in de tang.

Dat leidde tot zoveel frustratie bij Ibrahimovic, dat hij Kjaer op een zeker moment bij de keel greep toen hij de Deense mandekker andermaal niet voorbijkwam. De geroutineerde verdediger liet zich niet imponeren en beet ook na afloop van zich af. 'Ik hoorde eerlijk gezegd niet wat hij zei, maar ik weet wel dat hij niet blij was', zei Kjaer destijds tegen het Zweedse Channel 9.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Maar dat is ook hoe ik hem heb leren kennen. Hij is zo'n arrogante speler die met de borst vooruit loopt. Dat is zijn manier van spelen. En mijn manier van spelen is om hem zo kort mogelijk te dekken en hem zo weinig mogelijk ruimte te geven, want hij is een goede speler', vervolgde Kjaer over zijn confrontatie met Zlatan, toen net overgekomen van Paris Saint-Germain.

Dat de Zweed hem bij de keel greep, nam de Deen hem overigens niet kwalijk. 'Dat is onderdeel van het spelletje, dat neem ik niet al te serieus. Het is niet de eerste keer dat ik tegen hem speel (de twee troffen elkaar ook in Frankrijk, red.) en ik weet hoe hij reageert. Het is verder geen probleem', aldus Kjaer in november 2016, niet wetende dat hij ruim drie jaar later nog eens ploeggenoot van Zlatan zou worden.

Maar dat gaat dus wel gebeuren, nu Ibrahimovic na zijn periode bij LA Galaxy is teruggekeerd bij Milan en Kjaer ook neerstrijkt in San Siro. De dertigjarige Deen zal hopen dat zijn tijdelijke verblijf in Milaan beter verloopt dan dat bij het Atalanta Bergamo van Hans Hateboer en Marten de Roon. Daar kwam hij slechts zes keer in actie, de laatste weken ontbrak hij in de selectie. Milan heeft een optie tot koop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.