Enorm verlies op miljoenenaankoop tekent falend transferbeleid Milan

Reacties

Mattia Caldara keert na anderhalf jaar terug bij Atalanta Bergamo. AC Milan verhuurt de 25-jarige verdediger voor anderhalf seizoen en neemt daarmee zijn verlies. In de zomer 2018 kostte Caldara namelijk nog 35 miljoen euro.

Enorm verlies op miljoenenaankoop tekent falend transferbeleid Milan
© Pro Shots

Caldara was destijds de duurste zomeraankoop van Milan toen hij via Juventus overkwam van Atalanta, maar kwam door zware blessures nooit verder dan twee officiële optredens voor de Rossoneri. Dat terwijl hij ten tijde van zijn transfer nog lid was van de Italiaanse nationale ploeg wegens zijn prima prestaties bij Atalanta, waar hij in de seizoenen 2016/17 en 2017/18 basisspeler was.

Bij de club van Hans Hateboer en Marten de Roon mag Caldara nu weer proberen zijn carrière nieuw leven in te blazen. Milan laat hem opmerkelijk genoeg gratis vertrekken. Helemaal verdampt is de transfersom van 35 miljoen euro niet. Atalanta heeft naar verluidt een optie tot koop van vijftien miljoen euro en Milan verdient met een doorverkooppercentage mee aan eventuele een volgende transfer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het neem niet weg dat de miljoenentransfer van Caldara is uitgelopen op een fiasco. Voor de speler, maar natuurlijk ook voor Milan. De in verval geraakte club kende in de zomer van 2018 sowieso geen succesvolle transferzomer. Nikola Kalinic werd met verlies doorverkocht aan Atlético Madrid, Diego Laxalt is verhuurd aan Torino, Samu Castillejo is vooral invaller en het huren van Gonzalo Higuaín en Tiemoué Bakyoko leverde weinig op.

Later dat seizoen trok Milan met Lucas Paquetá en Krysztof Piatek voor een totaalbedrag van ruim 75 miljoen euro twee spelers aan die iets meer succes hadden in San Siro. De mislukte transfer van Caldara staat, hoe onfortuinlijk ook, desondanks symbool voor het falende transferbeleid van de laatste jaren. Zo speelt de in 2017 voor 38 miljoen aangetrokken spits André Silva nu op huurbasis voor Eintracht Frankfurt.

Aankopen AC Milan seizoen 2018/19

Speler Bedrag (club) Status
Lucas Paquetá* 38,4 miljoen (Flamengo) Contract tot 2023
Krysztof Piatek* 38,0 miljoen (Genoa) Contract tot 2023
Mattia Caldara 35,0 miljoen (Juventus) Atalanta (verhuurd)
Nikola Kalinic 22,5 miljoen (Fiorentina) Atlético (14,5 miljoen)
Samu Castillejo 21,3 miljoen (Villarreal) Contract tot 2023
Diego Laxalt 14,9 miljoen (Genoa) Torino (verhuurd)
Gonzalo Higuaín Gehuurd (Chelsea) Juventus
Fabio Borini 5,5 miljoen (Sunderland) Contract tot 2020
Tiemoué Bakayoko Gehuurd (Chelsea) AS Monaco

* Wintertransfers. Het huren van Higuaín en Bakayoko kostte gezamenlijk vijftien miljoen euro. De totale uitgaven komen daardoor op circa 190 miljoen euro te staan. Milan zag maar weinig terug van dat bedrag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.