Veteraan Zlatan maakt direct indruk: 'Mijn geest is nog scherp'

Zlatan Ibrahimovic heeft was losgemaakt bij AC Milan. De 38-jarige Zweed bekroonde zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer in Milaan direct met een doelpunt.

Zlatan kreeg de bal in de 64ste minuut van het duel met Cagliari van Theo Hernández en schoof hem droog in de hoek. Daarmee zorgde hij voor de 0-2 en dus de beslissing. Toch vierde hij enigszins ingetogen. Achteraf gaf hij bij Sky Italia uitleg: 'Als ik in San Siro scoor, zal ik juichen als een god, hier niet.'

Ondanks zijn leeftijd maakte Zlatan de 96 minuten vol. 'De trainer dacht aan mijn leeftijd en vroeg of ik rust nodig had, maar er was geen probleem. Ik voel me goed. Mijn geest is nog scherp, mijn lichaam hoeft alleen maar te volgen. Ik heb nog een paar wedstrijden nodig om in vorm te raken', aldus de veteraan.

Coach Stefano Piolo was nu al dolgelukkig met zijn nieuwe spits. 'We speelden vandaag duidelijk beter dan in onze vorige wedstrijden. Met Zlatan hebben we een richtpunt voorin. Hij zal alleen nog maar sterker worden. Over drie of vier wedstrijden gaan we de echte Zlatan pas zien', voorspelt de Italiaan.

'Zlatan wil bewijzen dat hij het nog steeds kan en helpt onze selectie enorm. Zijn karakter, vastberadenheid en ervaring straalt hoe dan ook af op de rest. Tot nu toe creëerden we veel kansen, maar maakten we ze niet af. Vandaag lukte dat wel, we waren effectiever.'