Ibrahimovic maakt woorden waar en helpt Milan aan knappe zege

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn eerste basisplaats sinds zijn rentree bij AC Milan bekroond met een doelpunt. Mede dankzij die treffer werd de lastige uitwedstrijd tegen Cagliari gewonnen.

Cagliari
Cagliari
0 - 2
AC Milan
AC Milan

De 38-jarige Ibrahimovic keerde begin dit jaar terug bij Milan, waar hij eerder in de periode 2010-12 erg succesvol was. De spits speelde daarna voor Paris Saint-Germain, Manchester United en LA Galaxy. Nadat de Zweed tijdens zijn eerste oefenduel in dienst van Milan meteen trefzeker was, bleef hij tijdens zijn officiële rentree zonder doelpunt. Afgelopen maandag kreeg Ibrahimovic thuis tegen Sampdoria 35 minuten speeltijd, vijf dagen later kreeg hij een basisplaats.

En dat vertrouwen betaalde Ibrahimovic terug, want in de 64ste minuut maakte de ex-Ajacied de 0-2 door een voorzet van Theo Hernández binnen te schieten. Kort na rust had Rafael Leão, die samen met Ibrahimovic het spitsenduo vormde, de score geopend namens de bezoekers. Milan boekte door deze twee goals een knappe overwinning op Cagliari, dat een van de revelaties dit seizoen is in de Serie A.

Voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdagmiddag was het verschil tussen beide clubs zeven punten. Cagliari stond op de zesde plaats in de Serie A, terwijl AC Milan de twaalfde plek bezette.