Van Gaal hoopt op ommekeer tegen CSKA Moskou

Reacties

Sinds het moeizame 1-1 gelijkspel bij CSKA Moskou in de Champions League kwam Manchester United in drie opeenvolgende wedstrijden niet meer tot scoren. Manager Louis van Gaal hoopt dat daar dinsdag in de thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou verandering in komt.

Van Gaal hoopt op ommekeer tegen CSKA Moskou

Anthony Martial was op 21 oktober de laatste speler die een United-doelpunt maakte. Sindsdien bleef het kruit van The Red Devils droog tegen Manchester City (0-0), Middlesbrough (0-0, verlies na penalty's) en Crystal Palace. 'Maar dat kan veranderen in één wedstrijd', zegt Van Gaal op de website van zijn werkgever. 'Laat dat tegen CSKA zijn, want we hebben een overwinning nodig. Ik hoop dat we weer scoren tegen Moskou, want dan is het weer een heel ander verhaal.'

Ook de aanhang van United liet zijn onvrede blijken door in de tweede helft hun ploeg ten aanval te schreeuwen. Van Gaal is niet bang dat Old Trafford zich dinsdag na de tegenvallende prestaties tegen hem en zijn spelers keert. 'De fans hebben het recht om hun mening te ventileren, van mij mogen ze dat zingen. Maar misschien zingen ze in de volgende wedstrijd wel iets anders', aldus de manager van United, dat in de Premier League vierde staat in Groep B gedeeld tweede met CSKA.

Balbezit
De statistieken wijzen ook uit dat Van Gaal een aanvallend probleem heeft. Van alle Premier League-ploegen schoot alleen Stoke City gemiddeld genomen minder vaak op doel (9,9 pogingen per wedstrijd) dan United (10). Titelconcurrenten (Arsenal 19,2) en Manchester City (18,9) deden dat bijna twee keer zo vaak. Wel is United, dat in elf competitieduels pas vijftien keer scoorde, nog voor die twee teams de ploeg met het meeste balbezit (56,7 procent).

Crystal Palace-middenvelder Yohan Cabaye denkt dat United iets moet veranderen aan de speelstijl om weer te gaan scoren. 'Ik weet nog wel dat ik voor Newcastle tegen Man United speelde; ze konden toen op elk moment een doelpunt maken. Nu kregen ze nauwelijks kansen om te scoren. Ja, ze zijn een grote club en ze houden de bal in de ploeg – passes, passes, passes - maar als je hard werkt en compact blijft staan kunnen ze niks tegen je uitrichten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.