Van Gaal: 'Herrera weet ook niet waarom hij miste'

Louis van Gaal maakt zich zorgen over de improductiviteit van zijn Manchester United. Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Crystal Palace wacht de manager al zo'n driehonderd minuten op een goal van The Red Devils.

De grootste United-kans van de eerste helft kwam op naam van Ander Herrera, die vanaf de rand van het strafschopgebied een afzwaaier produceerde. 'Ik vroeg hem waarom hij miste, maar dat wist hij niet. Dat is jammer', aldus Van Gaal op de clubsite over die mogelijkheid.

De oefenmeester wijt de doelpuntendroogte aan slordigheid in de afwerking. 'Natuurlijk maak ik me zorgen over het gebrek aan goals. Dat zei ik ook na de wedstrijd tegen Middlesbrough (League Cup, 0-0 en verlies na strafschoppen, red.). Je moet de kansen die je krijgt afmaken.'

Volgens Van Gaal vormde het 0-0 resultaat een terechte afspiegeling van het spelbeeld. 'Ik kan niet over de uitslag klagen, want we waren niet de betere ploeg vandaag. Palace speelde agressief in de openingsfase en won ieder duel. Daardoor kwamen we onder druk te staan. Na het eerste kwartier ging het beter en kregen we kansen.'

De manager vertelt dat de oplossing voor het doelpuntenprobleem volgens hem niet op het traingingsveld ligt. 'Ik kan niets doen, omdat we niet kunnen trainen. We kunnen alleen herstellen tussen de wedstrijden door', doelt United op het drukke programma van zijn ploeg, die het dinsdag in de Champions League opneemt tegen CSKA Moskou.