Fantasieloos United ook tegen Palace doelpuntloos gelijk

Manchester United heeft op bezoek bij Crystal Palace twee dure punten laten liggen. De ploeg van manager Louis van Gaal creëerde nauwelijks kansen in Londen: 0-0.

United probeerde in Londen de draad weer op te pakken na opeenvolgde remises tegen CSKA Moskou, Manchester City en Middlesbrough. Net als in het laatstgenoemde duel, waarin The Mancunians na penalty's werden uitgeschakeld in het League Cup-toernooi, had Daley Blind een basisplaats in het centrum van de defensie. Aanvaller Memphis Depay ontbrak wegens een blessure.

Van Gaal had de 21-jarige aanvaller wellicht goed kunnen gebruiken, want net als in de vorige twee wedstrijden creëerde United nauwelijks kansen. Pas op slag van rust viel de eerste serieuze mogelijkheid te noteren, maar Ander Herrera kon het voorbereidende werk van Anthony Martial niet afronden. De 26-jarige Bask kreeg zijn inzet niet eens op doel. Yannick Bolasie kwam in de elfde minuut dichter in de buurt van een goal. Via de vingertoppen van David de Gea belandde zijn schot tegen de lat, waardoor United een valse start bespaard bleef.

Wayne Rooney werd tegen Crystal Palace geen moment in stelling gebracht.

Ook na de hervatting spreidden de bezoekers een gebrek aan offensieve stootkracht en creatieve ideeën tentoon. Illustratief was dat United pas in de tachtigste minuut voor het eerst een schot loste in de tweede helft, een poging van afstand van Wayne Rooney. Palace maakte derhalve het meeste aanspraak op de drie punten en Scott Dann had daarvoor kunnen zorgen, maar zijn kopbal ging net naast.

Dus speelde United voor de derde keer op rij met 0-0 gelijk. Van Gaal bezet met zijn ploeg de vierde plek in de Premier League en heeft nu vier punten achterstand op koplopers Manchester City en Arsenal. Palace is achtste. Dinsdag kan United alweer aan de bak als de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou op het programma staat.