Van Gaal did it again, geheimtaal Ranieri, verbaasde Vreman

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal did it again, geheimtaal Ranieri, verbaasde Vreman

• Manchester United-manager Louis van Gaal kreeg ongewild al eens de lachers op zijn hand toen hij verdediger Chris Smalling per ongeluk Mike Smalling noemde. Dat kunstje herhaalde Van Gaal vandaag nog eens. Will Keane werd door de Nederlandse manager immers gedoopt tot zijn tweelingbroer Michael Keane, die ook een verleden heeft bij Manchester United. Gelukkig kon Louis er ook om lachen! Overigens was er ook voor de fans van Man Utd weer eens reden voor een glimlach. De club maakte bekend dat de prijs van de seizoenkaarten voor volgend seizoen niet verhoogd wordt.

• Louis van Gaal zorgt geregeld voor hilariteit, maar Leicester-manager Claudio Ranieri kan er ook wat van. Wellicht dat hier het geheim van dé sensatie van de Premier League is ontrafeld. Als de Italiaan de spelers van de huidige nummer twee in deze taal toespreekt, kan geen enkele tegenstander het verstaan.

'De eerste keer dat ik hem zag, deed hij me aan Fabio Cannavaro denken'
• Arsenal-manager Arsène Wenger is uitermate positief over zijn Franse verdediger Laurent Koscielny. De verdediger is dit seizoen een vaste waarde en lost daarmee de belofte in. Wenger zag al bij zijn komst, in 2010 kwam hij over van Lorient, een uitermate goede speler in de inmiddels dertigjarige Fransman.

Chelsea staat tóch nog bovenaan. Echter niet op de ranglijst waarin de Londenaren dat voor ogen hadden. De club van interim-manager Guus Hiddink gaf in het seizoen 2014/15 het meeste geld uit aan salarissen. Het Britse handelsregister Companies House bracht naar buiten dat The Blues over het loopjaar 289,7 miljoen euro betaalden aan spelersloon. Manchester United en Manchester City volgden met 271,7 en 258,9 miljoen euro. Arsenal is vierde op die lijst met 257,2 miljoen euro. Uiteindelijk blijkt dus eens te meer dat het salaris niet altijd de doorslag geeft. Op de échte ranglijst is de titelverdediger momenteel immers veertiende.

• Trainers, doe het niet! Dat is de raad die ook Werder Bremen-coach Viktor Skripnik vanaf nu zal geven. De enthousiaste coach, inmiddels 46 jaar oud, deed tijdens het trainingskamp in Turkije even mee met zijn spelersgroep en moest dat bekopen met een hamstringblessure. Naar verluidt kon hij nog wel plaatsnemen in de dug-out.

Zlatan Ibrahimovic is bijzonder in alles. En dus ook in het uitdelen van handtekeningen zo bleek in aanloop naar het duel met Bastia van vanavond. (klik op de link in onderstaande tweet)

• Real Madrid werkt zaterdag tegen Deportivo La Coruña de eerste competitiewedstrijd onder het bewind van de kersverse trainer Zinedine Zidane af. De club vierde dat met een duik in het verleden. Genieten jullie mee!

'Die jongen hoort al heel zijn leven dat hij het gaat maken. Ik denk dat hij daar wel mee om kan gaan'
Michel Kreek had als jeugdtrainer bij Ajax veelvuldig te maken met het talent Abdelhak Nouri, die nu met Ajax op trainingskamp in Belek is. Volgens de voormalige middenvelder komt het wel goed met de achttienjarige middenvelder. (AD)

• Het regent een klein beetje in Galicië…

• De Europese voetbalfans hebben gesproken. Het UEFA-elftal van dit jaar heeft Barcelona met vijf spelers als hofleverancier en ziet er als volgt uit:
Neuer (Bayern München); Dani Alves (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Gérard Piqué (Barcelona), David Alaba (Bayern München); Paul Pogba (Juventus), Andrés Iniesta (Barcelona), James Rodríguez (Real Madrid); Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Neymar (Barcelona).

'Het zou krankzinnig zijn als Messi niet wint'
• Voormalig Arsenal- en Barcelona-aanvaller Thierry Henry heeft een duidelijke voorkeur als het gaat om De Gouden Bal. Volgens de Fransman, die nog samen met Lionel Messi speelde in Camp Nou, is de Argentijn de enige optie. Neymar en Cristiano Ronaldo zijn in zijn ogen geen partij voor Messi. (Website Barcelona)

• Op het FIFA-gala van 11 januari krijgt Messi mogelijk De Gouden Bal uitgereikt. De spelers van Bayern München en de trainer van de Beierse grootmacht, Josep Guardiola, zullen daar niet bij aanwezig zijn. Guardiola, die zelf met Jorge Sampaoli en Luis Enrique strijdt om de eretitel Trainer van het Jaar, zag het niet zitten om kort na het trainingskamp in Qatar door te reizen naar het Zwitserse Zürich.

'Dit maak je niet vaak mee. Hij floot alle kanten op.'
• De Graafschap-trainer Jan Vreman is in gesprek met Omroep Gelderland niet bepaald enthousiast over scheidsrechter Hoessein Saba, die tijdens het oefenduel met Chemnitzer FC (3-4) in Belek het optreden van De Superboeren in goede banen moest leiden. Bekijk in onderstaand filmpje een samenvatting van het duel.

Sergi Guardiola zat even in de put, maar heeft alsnog een club gevonden. De man die al na ruim zeven uur werd ontslagen bij Barcelona omdat er hatelijke tweets uit het verleden opdoken, heeft alsnog een werkgever gevonden. De middenvelder, geen familie van Pep Guardiola, gaat aan de slag bij Granada. Althans, als er niet binnenkort weer een openstaande rekening uit het verleden tevoorschijn komt.

'Ook voor deze ouwe lul van 57 was het genieten'
John Metgod is niet te benijden. De technisch manager van ADO Den Haag moet zijn werk doen terwijl de eigenaar van de club, Hui Wang, niet met het beloofde geld over de brug komt. Een telefoontje naar voormalig Real-ploeggenoot Vicente Del Bosque tijdens het trainingskamp in Spanje zorgde voor afleiding. Hij regelde kaartjes voor het Spaanse bekerduel Real Betis-Sevilla, oftewel de derby van Sevilla. En daar genoot het Haagse gezelschap, met Metgod voorop, volop van. (AD)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.