Cillessen vooraf, Suárez voor de lekkere trek, Friese Haka

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Cillessen vooraf, Suárez voor de lekkere trek, Friese Haka

• In een Maltees restaurant is er een uitgebreid voetbalmenu samengesteld. Met een Jasper Cillessen of een Arjen Robben vooraf en een Lionel Messi als hoofdgerecht is je maag meer dan gevuld. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor het Memphis Depay-kindermenu te gaan, met een Luis Suárez-bite voor de lekkere trek. En wie het gerecht van assistkoning Mesut Özil neemt, zo werd VI-verslaggever Dolf van Aert op Twitter al gauw voorgehouden, moet het gerecht afstaan aan de buurman.

'Degene die heeft gezegd dat ik en Diego Costa ruzie hebben gehad op de training liegt. Hij is een van mijn beste vrienden en we vechten nooit.'
• Er vond deze donderdag niet alleen een opstootje plaats bij de training van Feyenoord, als we de Engelse tabloids mogen geloven. Ook bij Chelsea zou het gerommeld hebben. Onder de leiding van interim-manager Guus Hiddink zou het tot een botsing zijn gekomen tussen Diego Costa en Oscar. Laatstgenoemde liet op Twitter weten dat er van een clash tussen de Braziliaanse kemphanen geen sprake was geweest.

• Op de bonte avond van KV Oostende maakten de spelers, technische staf en andere leden van de eerste selectie het wel heel bont. Tijdens het trainingskamp in het Spaanse Jerez de la Frontera schraapten verschillende selectieleden de kelen voor een ware 'The Voice of Oostende'. Omdat er ook beelden van zijn, weten we nu dat de spelers van de huidige nummer vier van België het beter bij voetballen alleen kunnen laten.

• Een andere aparte wijze om aan teambuilding te doen is het leren van de Haka. Dat was een activiteit die bij SC Heerenveen op het programma stond. Het uitvoeren van de traditionele openingsdans van de Nieuw-Zeelandse rugbyers gaat het merendeel van de selectieleden prima af.

'Zlatan is een voorbeeld dat je moet geloven in jezelf en niets vanzelf komt. Maar ik denk dat ik ook zonder Zlatan zou zijn wie ik nu ben. Ik geloof in mezelf en mijn talent en denk dat niets onmogelijk is. Ik denk dat het toch een beetje het Balkanbloed is, dat ik heb.'
Arber Zeneli, de twintigjarige Zweedse aanwinst van SC Heerenveen, over de gelijkenissen met Zlatan Ibrahimovic (De Telegraaf).

The Times of Malta was natuurlijk vol bewondering over de oefenzege van Hibernians op PSV. Alleen het was voor de plaatselijke voetbaljournalist wel lastig om sommige spelers van de Nederlandse gasten uit elkaar te houden…

'Het moment kan ik me niet herinneren, maar ik denk dat we allebei de belangen van ons team verdedigden'
• Nu Zinedine Zidane aan het roer staat van Real Madrid, wordt ook fijntjes aangehaald hoe hij en Luis Enrique elkaar op het veld in 2003 naar het leven stonden. Voor de Barcelona-trainer is de confrontatie in El Clásico geen reden voor rivaliteit.

'Als men Sepp acht jaar schorst voor iets waarvan hij niet heeft geweten dat het fout was, dan zou men hem ook een bonus van twintig jaar moeten geven voor al het goeds dat hij voor het voetbal heeft gedaan'
• Graziella, sinds 2003 de ex-vrouw van Sepp Blatter, heeft blijkbaar geen rancune richting de geschorste FIFA-voorzitter. (Blick)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.