Rodríguez zet Ramos te kijk, De Jong is een misdadiger

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Rodríguez zet Ramos te kijk, De Jong is een misdadiger

James Rodríguez heeft niet al te lang aan de champagnefles gehangen bij de jaarwisseling. De Colombiaanse middenvelder van Real Madrid oogde erg scherp op de training van De Koninklijke in aanloop naar het competitieduel met Valencia van zondag en zette Sergio Ramos te kijk.

'Het was geen rode kaart, maar een strafbaar feit!'
Dit berichtje ontving Howard Webb, in het dagelijks leven politieagent, in de rust van de WK-finale van 2010 van een collega. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje stond destijds onder zijn leiding, maar al voor rust 'ontging' hem de karatetrap van Nigel de Jong op de borst van Xabi Alonso. De Jong kwam weg met een gele kaart, maar daar zat Webb helemaal fout, besefte hij later. (BT Sport)

'Ik noem hem Vierkantje R2, naar de Playstation-controller.'
Er zijn bijnamen te over in de voetbalwereld, maar een verwijzing naar een combinatie waarmee je in het spel FIFA 16 uit de draai schiet waren we nog niet eerder tegengekomen. Paul Pogba noemt ploeggenoot Paulo Dybala naar die move. 'Hij scoort namelijk altijd zo.' (La Stampa)

'Ik ben een nobody, ik heb nog niets gepresteerd.'
Paul Pogba zelf wordt door menigeen gezien als een van de beste voetballers van deze generatie, maar de Franse middenvelder van Juventus blijft uiterst zelfkritisch en bescheiden. (La Stampa)

• Heb jij altijd al willen weten wie Cristiano Ronaldo als idool had? De vedette van Real Madrid, die zelf is uitgegroeid tot idool, noemt in dit filmpje (klik de link aan) Luis Figo, Rui Costa en Fernando Couto als zijn voorbeelden.

'Wayne Rooney is nog steeds de beste spits die Engeland heeft.'
Steven Gerrard meent dat Man Utd-spits Wayne Rooney niet te snel moet worden afgeschreven. Volgens het Liverpool-boegbeeld, nu uitkomend voor LA Galaxy, is de topscorer aller tijden van Engeland nog steeds nummer één op zijn positie. (The Telegraph)

'Ze moeten niet zeuren, want het is juist ook de charme van de Premier League.'
• Hoewel voormalig Chelsea-speler en manager Ruud Gullit de kritiek van onder anderen Louis van Gaal, Jürgen Klopp en Ronald Koeman uit trainersoogpunt begrijpt, meent hij dat het drukke programma rond de feestdagen er net zo bij hoort als de kritiek van de tabloids. 'In Duitsland heb je alleen Bild, maar in Engeland moeten dagelijks vier kranten volgeschreven worden. Dan kom je weleens onder vuur te liggen.' (De Telegraaf)

'Er moet weer over de voetballer Memphis gesproken worden en dat moet hijzelf willen laten zien.'
• Diezelfde Gullit behoudt het vertrouwen in Manchester United-aanvaller Memphis Depay. Maar volgens de voormalig spits moet de Oranje-international zich dan wel focussen op zijn voetbal en niet op randzaken.

'Van Basten is een mooie naam, maar geen toptrainer. Als je mensen kent of een grote naam hebt, kom je altijd wel weer aan de bak. Bij mij telt kwaliteit.'
• FC Twente-middenvelder Hakim Ziyech oordeelt hard over zijn voormalige trainer bij SC Heerenveen: Marco van Basten. Volgens de dirigent van de Tukkers had San Marco  al in zijn tijd bij de Friezen moeten concluderen dat hij niet geschikt is als hoofdtrainer. 'Communiceren deed hij überhaupt niet.'

 'Tot dat moment, gaat de vergelijking met Bergkamp mank.'
Jamie Carragher gaat in zijn column in The Daily Mail in op de vergelijkingen die de laatste weken gemaakt worden tussen Mesut Özil en Dennis Bergkamp. De zestien assists dit seizoen zouden er immers voor zorgen dat de Duitser op hetzelfde niveau acteert als het Arsenal-boegbeeld van weleer. Maar volgens Carragher, een Liverpool-icoon, is er nog wel een verschil. 'Het is onzin om ze nu op basis van statistieken te vergelijken. Er staat bij het stadion van Arsenal een standbeeld van Bergkamp omdat hij naast al die prijzen die hij won het mooie voetbal weer terugbracht naar Noord-Londen. Pas als Özil nog negentien wedstrijden schittert en Arsenal de titel bezorgt, krijgt ook hij de status van legende. Tot die tijd moet de vergelijking wachten.'

'Ik blijf, ook als we degraderen.'
Rémi Garde is met Aston Villa afgetekend laatste in de Premier League. Het gat naar de veilige plaats zeventien bedraagt al elf punten. Maar de Franse manager loopt niet weg, ook niet als een afdaling naar het Championship komende zomer zal volgen.

'Ik heb wel aanbiedingen gehad, maar ik moet me eerst verder ontwikkelen.'
Mark van Bommel is inmiddels 38 jaar. De voormalige middenvelder van onder meer PSV, Barcelona, Bayern München en AC Milan is momenteel assistent-coach van Bert van Marwijk bij de nationale ploeg van Saudi-Arabië, maar wil zijn trainersloopbaan gestaag opbouwen. De 79-voudig international wordt door FIFA.com ook gevraagd naar de oorzaak van het ontbreken van Oranje op het EK komende zomer. 'Je kunt niet de hele tijd van systeem veranderen, er moet een basis zijn', zo stipt Van Bommel een van de oorzaken aan.

Klaas-Jan Huntelaar genoot op nieuwjaarsdag met volle teugen. Dit keer was het niet de Oranje-international die trefzeker was, maar darter Raymond van Barneveld. Hij plaatste zich ten koste van Michael Smith voor de halve finale van het WK darts en ging daarna met de spits van Schalke 04 op de foto. Op de andere foto poseert de Haagse darter samen met snookerspeler Ronnie O'Sullivan.

• De Argentijn Maxi Rodríguez (Newell's Old Boys) is vandaag 35 jaar oud geworden. Vandaar tot besluit van deze rubriek dit cadeautje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.