Ronaldo laat zich direct zien, code rood voor FC Utrecht

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldo laat zich direct zien, code rood voor FC Utrecht

'We hebben veel in de hand, maar het weer niet. In Turkije is het nu ook slecht weer...'

• FC Utrecht heeft gekozen voor De Lutte in Overijssel als uitvalsbasis voor het trainingskamp. Vanwege de ijzel is het de vraag of de Domstedelingen woensdag wel de plaats van bestemming bereiken. Maar trainer Erik ten Hag laat zich niet gek maken door een code rood… (NOS)

• De eerste training van Zinedine Zidane bij Real Madrid trok veel bekijks. Cristiano Ronaldo maakte van de gelegenheid gebruik om zijn kunsten te vertonen, aan zijn nieuwe coach en het publiek.

• De ene club is niet de andere club, als het gaat om de juiste voorbereiding op de tweede seizoenshelft. FSV Mainz 05 heeft in elk geval een bijzondere optie gekozen. Op 2700 meter hoogte wordt gewerkt aan de conditie en de teamgeest, want de Duitse club is neergestreken in de Zwitserse Alpen. Maar er gloort een behaaglijk zonnetje aan de horizon. Woensdag verkast Mainz 05 naar het Spaanse Marbella.  

Nochmal die geile Aussicht genießen☀️❄️... #mainz05 #niceview #selfiestick

Een foto die is geplaatst door Danny Latza (@dannylatza) op

'Na de voetbalschoenen worden de bordspelletjes standaard als tweede ingepakt. Daar beleven we veel plezier mee.'

Davy Klaassen weet dat er naast de 'conditionele prikkel' ook ruimte is voor andere zaken tijdens het trainingskamp van Ajax in Belek (Ajax-website).

'Ik vind het fijn om in deze periode een week weg te zijn'
• Heimwee heeft Hidde ter Avest niet, nu de jonge verdediger met FC Twente is neergestreken in het Spaanse San Pedro del Pinatar. 'Hier kunnen we in het nieuwe jaar een nieuwe start maken. Het gevoel is dat het nu moet gebeuren met zijn allen en daar gaan we vol voor', vervolgt Ter Avest op de website van de Eredivisionist in (sportieve) problemen.

Cadena SER had maandag een primeur over Iker Casillas, die door Zinedine Zidane tevergeefs overigens was benaderd om terug te keren bij Real Madrid. En dat was vernomen van de Franse oud-international zelf. Alleen, dat bleek net ietsjes anders te liggen. Het was namelijk een Zidane-imitator die Cadena SER op het verkeerde been had gezet, zo maakte de Spaanse zender later op de dag bekend.  

• Maandag toonde ADO al hoe Tom Beugelsdijk een van de spelers was die verplicht in het zwembad moest duiken, na een verloren potje latjetrap. Ook op dag 2 moest de verdediger eraan geloven…

'Ik krijg veel hulp van de oudere jongens als Mounir El Hamdaoui. Ron Vlaar is mijn kamergenoot en praat ook veel met me.'
Levi Garcia is blij met de hulp die hij bij AZ van de routiniers krijgt. De achttienjarige linkerspits uit Trinidad & Tobago, die sinds november speelgerechtigd is en met de Alkmaarders in Estepona op trainingskamp is, hoopt snel zijn debuut te maken. Aan ambities geen gebrek. 'Ik wil elf goals maken en de speler zijn waar de scouts en de media over praten. Ik wil mijn familie trots maken.' (Clubwebsite)

'Ik heb het idee dat het mijn laatste jaar zou kunnen zijn, maar dan zijn er altijd weer omstandigheden die ervoor zorgen dat ik weer door ga. Ik voel me ook nog sterk.'
• Veertig jaar oud en still going strong. Juan Carlos Valerón staat met Las Palmas zestiende in de Primera División en de stijlvolle middenvelder, die furore maakte bij Deportivo La Coruña en in zijn gehele loopbaan nog nooit een rode kaart kreeg, zinspeelt op nog maar een seizoen extra als prof (UEFA.com)

• 'Hij is de beste man voor deze baan.' Voormalig ploeggenoot David Beckham is enthousiast over de aanstelling van Zinedine Zidane bij Real Madrid. Hij volgde de ontslagen trainer Rafa Benítez op.

Lionel Messi en Diego Maradona in één elftal. Dat kan! De Argentijnse voetbalbond (AFA) stelde een Argentijns elftal aller tijden samen. En dat is er een om de vingers bij af te likken!

'Je moet oppassen met hem te vergelijken, maar als ik dat moet, denk ik dat hij de kwaliteiten van Stefan Petterson heeft als aanspeelpunt en van Patrick Kluivert als topscorer.'
• Deze woorden van hoofdtrainer Frank de Boer kan de achttienjarige Deense Ajacied Kasper Dolberg vast in zijn zak steken. De jongeling is met Ajax op trainingskamp en mag zich laten zien. 'Ik wil gewoon een goede week draaien, hard werken, het beste van mezelf laten zien en dan kijken hoe goed ik mee kan komen. Ik verwacht een week trainen op hoog niveau', zo vult Dolberg zelf op de website van Ajax aan. (De Telegraaf)

• Behalve het tegenvallende weer kende Ajax overigens nog meer tegenslagen tijdens het trainingskamp in Turkije. Het licht viel tijdens de training van maandag geregeld uit. (klik op de link hieronder)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.