Verplichte duik Beugelsdijk, Kieftenbeld verbaast zichzelf

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Verplichte duik Beugelsdijk, Kieftenbeld verbaast zichzelf

• In tegenstelling tot de spelers op deze foto, heeft bovenstaande dame wél eens voor het vieren van de landstitel op de Coolsingel gestaan!

• ADO Den Haag bereidt zich in het Spaanse Sotogrande voor op de tweede seizoenshelft. Bij een spelletje latjetrappen kwamen Ruben Schaken, Tom Beugelsdijk, Edouard Duplan en Segun Owobowale als verliezers uit de strijd. Hun straf: een verplichte duik in het zwembad.

Maikel Kieftenbeld scoort niet zo vaak. Als je dat dan doet is dat wel een feestje waard. Zondag maakte de voormalige middenvelder van FC Groningen de winnende goal namens Birgmingham City tegen Brentford: de 2-1 in de 89ste minuut. De middenvelder is buitengewoon eerlijk. 'Ik had eigenlijk geen idee wat ik deed.'

• In datzelfde duel baarde Brentford opzien met onderstaand muurtje. Verfrissend vernieuwend of onnodig;  het is ieder geval wat nieuws! Overige scoorde Brentford, dat bekendstaat om de vooruitstrevende opvattingen, niet uit deze vrije trap. (Sky Sports)

Boudewijn Zenden wordt in Engeland geregeld opgevoerd als analyticus. Hier roept de oud-international, die als speler uitkwam voor Chelsea, Liverpool en Middlesbrough en bij Chelsea ook assistent-coach was, op tot meer tijd voor Louis van Gaal als manager van Manchester United.

'Van der Sar was 34, toen hij naar Manchester United ging en de mooiste periode van zijn carrière aanbrak'
Voor Tim Krul moet 2016 het jaar van zijn grootse terugkeer worden. De doelman van Newcastle United komt door een gescheurde kruisband dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie, maar hij blijft positief. Bij Newcastle vreest men dat Krul op termijn naar de Engelse top vertrekt. 'World class', zo betitelen onder andere manager Steve McClaren en clubicoon Alan Shearer hem. (De Telegraaf)

Johan Cruijff is van mening dat clubs lak moeten hebben aan de eisen van zaakwaarnemers. De legendarische nummer 14 bepaalde in zijn tijd als trainer altijd zelf wat de spelers in zijn selectie verdienden. Cruijff bepaalde die salarissen op eenvoudige wijze, vertelt hij in zijn column in De Telegraaf. 'Voor mij was het simpel. De beste verdiende het meest en daaronder werd een hiërarchie op basis van kwaliteit gehanteerd.' Wanneer een manager of voorzitter Cruijff passeerde was de speler daar de dupe van. 'Dan liet ik meteen weten dat die jongen bij mij de kleedkamer niet inkwam en nooit aan spelen toe zou komen.'

Siem de Jong kan maar niet wennen aan zijn reserverol bij Newcastle United. De aanvallende middenvelder denkt vanaf de bank regelmatig terug aan zijn oude club Ajax, waar hij ook al eens in deze situatie zat. 'Het voelt een beetje zoals mijn eerste jaren bij Ajax. Soms spelen, dan weer invallen of tribune. Het gevoel dat je je moet bewijzen. Er is dit seizoen een nieuwe trainer (Steve McClaren, red.), niet degene die mij gehaald heeft. Er zijn nieuwe aankopen geweest. Nee, het is niet de meest makkelijke situatie', zegt een balende De Jong in het AD.

'Elke man mist zijn familie als die niet bij hem is en voor mij was dat niet anders. Bovendien werd ik in december 2014 voor de tweede keer vader. Het was heel moeilijk om de eerste maanden na de geboorte zoveel te moeten missen.'
Bartholomew Ogbeche presteerde eind vorig seizoen en begin dit seizoen matig, maar is inmiddels helemaal los bij SC Cambuur. De reden voor zijn vormdip lag volgens Ogbeche zelf bij familieperikelen. Zijn vrouw en twee kinderen wonen inmiddels in Nederland en dat werpt zijn vruchten af, vertelt de goalgetter in het AD.

'De halve finales zijn het doel. De finale is uitgesloten. Ik heb nog nooit gezien dat een scheidsrechter twee keer de finale floot van Europa League of de Champions League'
Björn Kuipers heeft veel zin in het nieuwe kalenderjaar. De scheidsrechter is actief op het EK 2016, maar richt zich eerst nog op het huidige seizoen. Kuipers staat er goed op bij de UEFA en hoopt dan ook op de nodige Europese wedstrijden in de Europa League en de Champions League. (NOS)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.